- Berichten
- 323
Deze week stuitte ik op het filmpje "Which ribs should you buy, cheap or expensive" van pitmaster X. Zijn conclusie was dat goedkope ribs (soms) beter smaken dan duurdere ribs. Volgens mij is zijn definitie van "goedkoop" anders dan die van mij, want ik meen gehoord te hebben dat hij nog steeds iberico ribs gebruikte. Desalniettemin stond zijn rub en zijn bbq saus mij wel aan, dus wilde ik het recept graag proberen! Hiernaast had ik nog een nieuwe smokebox staan welke ik graag wilde gebruiken i.c.m. snippers, gezien ik hier nog flink wat voorraad van heb (gekregen).
Voor het recept heb ik gewoon Hanos ribs gebruikt (€9/kg) en heb ik de rub iets aangepast. Had net bij de sligro wat chipotle gehaald, en wilde deze graag verwerken in een rub. Moet zeggen dat dit zeer geslaagd was. De rub gaf ook een lekker pitje aan de bbq-saus.
Qua bereiding heb ik de 3-2-1 methode aangehouden, maar dan met de tijden 2-2-0,5.
Voor de rub heb ik gebruikt:
1 deel paprikapoeder
1 deel zout
1/4 deel chipotle
1/4 deel uienpoeder
1/8 deel knoflookpoeder
1/8 deel versgemalen zwarte peper.
De saus:
250ml ketchup
70 ml appel azijn
70 ml ketjap manis
1 eetl worchestersaus
2 eetl honing
1 eetl rietsuiker
2 eetl rub
Uiteindelijk smaakte de ribs me erg goed! (ik mocht ze alleen eten want mijn vrouw at liever wat anders na het vele bbq-en
). Ze waren net niet fall-of-the-bone, met een lekker bite. De smokebox en snippers bevielen me een stuk minder. Ik had 3 handjes wiskey snippers gebruikt, maar vond de rooksmaak een stuk minder dan ik gewend ben van appel/kersen chunks. De volgende keer de snippers maar weer links laten liggen en gewoon weer 2-3 chunks tussen de kolen!!
En dan hier de foto's! (dit keer wat meer tijd genomen om alles er leuk op te zetten
)
Voor het recept heb ik gewoon Hanos ribs gebruikt (€9/kg) en heb ik de rub iets aangepast. Had net bij de sligro wat chipotle gehaald, en wilde deze graag verwerken in een rub. Moet zeggen dat dit zeer geslaagd was. De rub gaf ook een lekker pitje aan de bbq-saus.
Qua bereiding heb ik de 3-2-1 methode aangehouden, maar dan met de tijden 2-2-0,5.
Voor de rub heb ik gebruikt:
1 deel paprikapoeder
1 deel zout
1/4 deel chipotle
1/4 deel uienpoeder
1/8 deel knoflookpoeder
1/8 deel versgemalen zwarte peper.
De saus:
250ml ketchup
70 ml appel azijn
70 ml ketjap manis
1 eetl worchestersaus
2 eetl honing
1 eetl rietsuiker
2 eetl rub
Uiteindelijk smaakte de ribs me erg goed! (ik mocht ze alleen eten want mijn vrouw at liever wat anders na het vele bbq-en

En dan hier de foto's! (dit keer wat meer tijd genomen om alles er leuk op te zetten
