- Berichten
- 3.167
Vandaag is deze man 30 geworden. Dertig.. man man man.
En ik zie ook nog dat dit mijn 1001e bericht is. Leuk om te zien dat ik een hoop bijdraag aan dit mooie forum.
Afin, moest toch gevierd worden. Wij houden ons zo veel mogelijk aan alle regels van tegenwoordig, maar qua bezoek hanteren we toch maar 1 huishouden per dag. Dus vrijdag avond kwamen schoonouders bij ons eten, ter ere van bovenstaand. Ik werkte thuis en had nog 4 spareribs in de vriezer liggen. Ze mochten wel eens bereid worden.
Ik had voor mijn gevoel de spareribs ruim op tijd (meer dan 24 uur van te voren) eruit gehaald, maar helaas bleken ze deze vrijdag ochtend toch nog bevroren in de koelkast te liggen. Tips van @Robdijn en een collega (kwamen ongeveer tegelijkertijd binnen) was ontdooien in water. Bedankt voor de tip! Dit werkte perfect, en tegen de tijd dat ik de BBQ wilde gaan aansteken haalde ik ze uit de verpakking. Nog een mini stukje bevroren (midden waar ze op elkaar zaten) maar dat zou wel goed komen met kruiden en bbq aansteken leek me.
Weer een mooie dag om de geliefde WSM uit de schuur te trekken. Leer punt van de vorige keer: rustig aansteken ipv knallen en daardoor de temp niet meer omlaag te krijgen..
Zo gezegd zo gedaan, alles al de avond van te voren klaar gemaakt, zodat ik tijdens mijn werkdag alleen nog de wokkel nder de starter hoefde aan te steken.
Een kleine firestarter half gevuld met ecobrasa en aangestoken. Vervolgens de WSM klaar gezet.
Ondanks dat het weer best prima was met af en toe een lekker zonnetje, waaide het wel erg hard. Voor de stabiliteit dus maar even een hoekje opgezocht in de tuin om de wind een beetje voor te zijn.
Bijkomend voordeel is dat de rook lekker weg blies door de wind, dus niemand zal last gehad hebben van mijn rook. Dit keer voor het eerst kersenhout gebruikt om te roken, benieuwd of we dat zouden proeven..
De spareribs ontdaan van het velletje en in de kruiden van Noskos gezet.
Toen mochten ze erop, de WSM was 80 graden en was nog duidelijk aan t klimmen, maar we gingen er voor. De leertip van de vorige keer heeft dus zn werk gedaan, ik zat niet te snel op de temperatuur waar ik wilde.
Ondertussen lekker door zitten werken en af en toe afgeleid door te staren naar de rook pluimen die door de wind alle kanten op gingen in de tuin.. Ik heb slechtere dagen op kantoor gehad zeggen we dan maar..
Na 3 uur rook en een super voorspelbare WSM, konden we over gaan naar inpakken met wat appelsap. De WSM schoot wel omhoog tijdens het eraf halen. Dus heb hem onder even dicht gezet bij het erop leggen, hij schoot door naar de 130 graden, nog geen reden voor paniek. Rustig binnen gaan zitten en gewacht, en jawel, hij zakte weer rustig in. Wederom erg blij met deze BBQ, misschien nog niet zo set-and-forget maar hij doet niks geks; schiet niet omhoog of kelderd ineens, alles gaat gewoon super langzaam en zodra je een schuifje opent/dicht stijgt of daalt de temp weer heel rustig verder. Mooi werk.
Inpakken met wat appelsap en terug in het rekje in de wsm.
Weer 2 uurtjes doorwerken, dan zouden we ongeveer op 16.00 (einde werkdag) uitkomen om ze dan nog bloot verder te laten garen.
Uitpakken, terug in het rek en weer naar binnen.
Na een half uurtje Noskos the sauce eroverheen gesmeerd.
Om dan vervolgens dit als eind resultaat te treffen:
Op een bordje met lekkere frietjes en de coleslaw van @Dominique, altijd lekker hoor.
Kritisch oordeel: Smaak was super, bite was goed maar van mij mag het wel echt wat meer van het bot vallen als ik er 6 uur mee bezig ben geweest.
Ik had het er nog over met m'n maat, en ik denk dat het 'mis' is gegaan bij het inpakken en in het rek terug doen.
Volgende keer dus bevleesde kant onder en in plat in de smoker leggen. Achteraf is alles zo logisch he..
Dus de leerpunten opgenoemd;
1. Toch weer uit automatisme een keer alle apps gesloten op mijn telefoon waardoor de grafieken weer verdwenen.. ☹ Note to self: ikzag iemand die een oude telefoon gebruikte als dedicated-ontvanger.. dat moet ik ook maar gaan doen, dat ik altijd overzicht heb.
2. Bevroren spareribs eerder uit de vriezer halen.
3. Bij inpakken met sap niet meer in het rekje plaatsen maar plat leggen.
En ik zie ook nog dat dit mijn 1001e bericht is. Leuk om te zien dat ik een hoop bijdraag aan dit mooie forum.
Afin, moest toch gevierd worden. Wij houden ons zo veel mogelijk aan alle regels van tegenwoordig, maar qua bezoek hanteren we toch maar 1 huishouden per dag. Dus vrijdag avond kwamen schoonouders bij ons eten, ter ere van bovenstaand. Ik werkte thuis en had nog 4 spareribs in de vriezer liggen. Ze mochten wel eens bereid worden.
Ik had voor mijn gevoel de spareribs ruim op tijd (meer dan 24 uur van te voren) eruit gehaald, maar helaas bleken ze deze vrijdag ochtend toch nog bevroren in de koelkast te liggen. Tips van @Robdijn en een collega (kwamen ongeveer tegelijkertijd binnen) was ontdooien in water. Bedankt voor de tip! Dit werkte perfect, en tegen de tijd dat ik de BBQ wilde gaan aansteken haalde ik ze uit de verpakking. Nog een mini stukje bevroren (midden waar ze op elkaar zaten) maar dat zou wel goed komen met kruiden en bbq aansteken leek me.
Weer een mooie dag om de geliefde WSM uit de schuur te trekken. Leer punt van de vorige keer: rustig aansteken ipv knallen en daardoor de temp niet meer omlaag te krijgen..
Zo gezegd zo gedaan, alles al de avond van te voren klaar gemaakt, zodat ik tijdens mijn werkdag alleen nog de wokkel nder de starter hoefde aan te steken.
Een kleine firestarter half gevuld met ecobrasa en aangestoken. Vervolgens de WSM klaar gezet.
Ondanks dat het weer best prima was met af en toe een lekker zonnetje, waaide het wel erg hard. Voor de stabiliteit dus maar even een hoekje opgezocht in de tuin om de wind een beetje voor te zijn.
Bijkomend voordeel is dat de rook lekker weg blies door de wind, dus niemand zal last gehad hebben van mijn rook. Dit keer voor het eerst kersenhout gebruikt om te roken, benieuwd of we dat zouden proeven..
De spareribs ontdaan van het velletje en in de kruiden van Noskos gezet.
Toen mochten ze erop, de WSM was 80 graden en was nog duidelijk aan t klimmen, maar we gingen er voor. De leertip van de vorige keer heeft dus zn werk gedaan, ik zat niet te snel op de temperatuur waar ik wilde.
Ondertussen lekker door zitten werken en af en toe afgeleid door te staren naar de rook pluimen die door de wind alle kanten op gingen in de tuin.. Ik heb slechtere dagen op kantoor gehad zeggen we dan maar..
Na 3 uur rook en een super voorspelbare WSM, konden we over gaan naar inpakken met wat appelsap. De WSM schoot wel omhoog tijdens het eraf halen. Dus heb hem onder even dicht gezet bij het erop leggen, hij schoot door naar de 130 graden, nog geen reden voor paniek. Rustig binnen gaan zitten en gewacht, en jawel, hij zakte weer rustig in. Wederom erg blij met deze BBQ, misschien nog niet zo set-and-forget maar hij doet niks geks; schiet niet omhoog of kelderd ineens, alles gaat gewoon super langzaam en zodra je een schuifje opent/dicht stijgt of daalt de temp weer heel rustig verder. Mooi werk.
Inpakken met wat appelsap en terug in het rekje in de wsm.
Weer 2 uurtjes doorwerken, dan zouden we ongeveer op 16.00 (einde werkdag) uitkomen om ze dan nog bloot verder te laten garen.
Uitpakken, terug in het rek en weer naar binnen.
Na een half uurtje Noskos the sauce eroverheen gesmeerd.
Om dan vervolgens dit als eind resultaat te treffen:
Op een bordje met lekkere frietjes en de coleslaw van @Dominique, altijd lekker hoor.
Kritisch oordeel: Smaak was super, bite was goed maar van mij mag het wel echt wat meer van het bot vallen als ik er 6 uur mee bezig ben geweest.
Ik had het er nog over met m'n maat, en ik denk dat het 'mis' is gegaan bij het inpakken en in het rek terug doen.
Volgende keer dus bevleesde kant onder en in plat in de smoker leggen. Achteraf is alles zo logisch he..
Dus de leerpunten opgenoemd;
1. Toch weer uit automatisme een keer alle apps gesloten op mijn telefoon waardoor de grafieken weer verdwenen.. ☹ Note to self: ikzag iemand die een oude telefoon gebruikte als dedicated-ontvanger.. dat moet ik ook maar gaan doen, dat ik altijd overzicht heb.
2. Bevroren spareribs eerder uit de vriezer halen.
3. Bij inpakken met sap niet meer in het rekje plaatsen maar plat leggen.
Laatst bewerkt: