- Berichten
- 60
Vandaag een kippendijencake gemaakt volgens het recept van Melebest.
Allereerst de BBQ klaargemaakt voor indirect, en daarna alle kruiden in de vijzel fijn gemalen. Kip gesneden en gekruid met de rub. Groenten gesneden, en hierna het cakeblik belegd met ontbijtspek. Volgende keer maar even naar de slager en dit spek wat dikker laten snijden, want té dun werkt gewoon niet fijn. Hierna de cake opgebouwd en de cake dichtgevouwen met het overhangende spek. Temperatuur van de BBQ stond inmiddels op 140⁰c, dus even wat geknepen met de luchttoevoer. Met 58⁰c heb ik de cake uitgestort op het rooster, en het vocht ingekookt met wat BBQ saus. Temperatuur op t rooster zat constant rond de 125-130⁰c. Toen de saus mooi dik geworden was, hiermee de cake geglaceerd en vervolgens laten garen tot 80⁰c kern. 20 minuutjes laten rusten op de snijplank en hierna aangesneden. Wederom een geslaagd stukje vlees van de Weber.
Allereerst de BBQ klaargemaakt voor indirect, en daarna alle kruiden in de vijzel fijn gemalen. Kip gesneden en gekruid met de rub. Groenten gesneden, en hierna het cakeblik belegd met ontbijtspek. Volgende keer maar even naar de slager en dit spek wat dikker laten snijden, want té dun werkt gewoon niet fijn. Hierna de cake opgebouwd en de cake dichtgevouwen met het overhangende spek. Temperatuur van de BBQ stond inmiddels op 140⁰c, dus even wat geknepen met de luchttoevoer. Met 58⁰c heb ik de cake uitgestort op het rooster, en het vocht ingekookt met wat BBQ saus. Temperatuur op t rooster zat constant rond de 125-130⁰c. Toen de saus mooi dik geworden was, hiermee de cake geglaceerd en vervolgens laten garen tot 80⁰c kern. 20 minuutjes laten rusten op de snijplank en hierna aangesneden. Wederom een geslaagd stukje vlees van de Weber.