- Berichten
- 571
Hallo BBQ`rs !
Beetje druk met andere dingen geweest (hond met nekhernia
) maar gisteren weer de tijd kunnen nemen om te bbq-en en meteen een lange run op het programma: Pulled Pork ! (uiteraard voor de sticker...)
Pulled Pork blijf ik altijd een leuk proces vinden om te doen. Lekker de hele dag het eten voor de avond in de gaten houden. Het was ook nog eens super mooi weer (lente-gevoel
)
Procureur dag van te voren uit de vriezer gehaald. Was in de kern nog niet helemaal ontdooid maar dit heeft voor de rest weinig invloed gehad.
Zie hier mijn reportage:
7.30 uur uit de koelkast
in de rub gezet, ziet er meteen al anders uit en ruikt nu al goed !
deze keer niet op de weber maar in de kleine kamado, blijft leuk om hier mee te bbq-en. Rookhoutje toegevoegd, appel deze keer:
08.30 uur en dan mag ie op het rooster ! temperatuurmeters erin, klep dicht en de komende uren niet meer open doen:
temperatuur proberen in te stellen zo tussen 110c en 125c:
de kerntemperatuur was nog best wel laag...Had gedacht dat het hierdoor een lange run zou worden, maar het ging echt niet anders als normaal.
na 4 uurtjes was de stal al bereikt ! Dus inpakken:
op naar ronde twee:
deze keer lekker lang door laten garen naar een kerntemperatuur van 98c. Dit was bereikt om 18.30 uur.
Met prikkertje weerstand gecheckt: boter zacht !
Uit de kamado gehaald en nog een klein uurtje laten rusten. Ingepakt in een handdoek en de koelbox in.
En dan pullen !
Dit ging super makkelijk en oh wat ruikt dat lekker !
daarna op turks brood met bbq-sausje. Dit was echt weer ouderwets smullen !!!
Beetje druk met andere dingen geweest (hond met nekhernia

Pulled Pork blijf ik altijd een leuk proces vinden om te doen. Lekker de hele dag het eten voor de avond in de gaten houden. Het was ook nog eens super mooi weer (lente-gevoel

Procureur dag van te voren uit de vriezer gehaald. Was in de kern nog niet helemaal ontdooid maar dit heeft voor de rest weinig invloed gehad.
Zie hier mijn reportage:
7.30 uur uit de koelkast
in de rub gezet, ziet er meteen al anders uit en ruikt nu al goed !
deze keer niet op de weber maar in de kleine kamado, blijft leuk om hier mee te bbq-en. Rookhoutje toegevoegd, appel deze keer:
08.30 uur en dan mag ie op het rooster ! temperatuurmeters erin, klep dicht en de komende uren niet meer open doen:
temperatuur proberen in te stellen zo tussen 110c en 125c:
de kerntemperatuur was nog best wel laag...Had gedacht dat het hierdoor een lange run zou worden, maar het ging echt niet anders als normaal.
na 4 uurtjes was de stal al bereikt ! Dus inpakken:
op naar ronde twee:
deze keer lekker lang door laten garen naar een kerntemperatuur van 98c. Dit was bereikt om 18.30 uur.
Met prikkertje weerstand gecheckt: boter zacht !
Uit de kamado gehaald en nog een klein uurtje laten rusten. Ingepakt in een handdoek en de koelbox in.
En dan pullen !
Dit ging super makkelijk en oh wat ruikt dat lekker !
daarna op turks brood met bbq-sausje. Dit was echt weer ouderwets smullen !!!