- Berichten
- 60
Ergens begin februari had ik van onze leverancier Longhaas en middenrif gekregen als proefmonster. De Longhaas had ik vrij snel al op, de zak middenrif lag nog steeds "te rijpen" in het vacuüm in de koelkast. En vanmorgen kreeg ik dus de prik in m'n kont, vanavond staat er Skirtsteak op het menu. De Longhaas had ik met PeZo klaargemaakt, dus hier wilde ik iets anders mee doen. Ik heb voor de Roemeense variant van Dennis van Noskos gekozen. Het vlees op de juiste manier ontdaan van wat vliesjes en de middenriffen (het waren er zowaar 2) gehalveerd zodat ze wat mee handelbaar zijn op de Weber. Hierna met Zeezout en vers gemalen peper gekruid. Marinade gemaakt van 6 tenen knoflook, een eetlepel gedroogde oregano, een theelepel gerookt paprikapoeder, en wat eetlepels koolzaadolie, dit alles gemengd tot een lobbig geheel. Het vlees aan beide zijden hiermee ingesmeerd, en 4 uren laten marineren in de koelkast. De Weber opgestookt tot zo'n 250⁰c - 275⁰c en de vleesjes om en om zo'n 3 min. per kant gegrild. Man man man, wat een goddelijk stukje vlees is dit zeg. Daar kan kan geen biefstukje tegenop. Heerlijke bite en een intense smaak. Moet alleen eens overstappen op kwalitatief betere houtskool. Ook de zakken van Weber bevatten heel veel kleine stukjes en gruis. En dat komt de temperatuur voor het echte Grillwerk niet ten goede. Dus mochten er mensen zijn hier met de gouden tip, voor wat betreft houtskool voor op de Weber....dan hoor ik het graag. En oh ja.... geserveerd met alleen bloemkool en homemade champignonsaus.