- Berichten
- 224
Spannend om het voor een eerste keer te maken.
Al is het alleen al de voorbereiding van materialen en ingrediënten. (En dat is beste wel veel voor een eerste keer)
Ik heb speciaal een vlees injector gekocht om de optimale beleving te kunnen ervaren.
Het leuke is dat je eigenlijk al de avond ervoor gaat starten met het injecteren van de procureur.
Dus keurig ingepakt en lekker een nachtje in de koelkast,
de volgende ochtend uit de folie gehaald en klaar om op de BBQ te plaatsen
Die had ik klaar gemaakt met rookhout, ecobrasa in een snake, kokend water in een bak, externe temperatuurmeter ingeschakeld. Dus best wel wat stappen En je wilT er geen eentje vergeten natuurlijk.
Vervolgens de temperatuur managen wat overigens perfect ging. Super goed en verslavend om steeds met de app op de telefoon het verloop te blijven volgen. Hij kwam niet boven de 74 graden dus heb ik na 5 uur de volgende stap gedaan.
Bewerken met de NOSKOS BBQ saus
tussendoor had ik nog even gewerkt aan de coleslaw want die moest ook nog een twee uurtjes in de koelkast staan om het lekker op smaak te krijgen
Daarna van de BBQ afgehaald en in de alufolie terug geplaatst. Nu de temperatuur in de gaten houden, kern temperatuur moet namelijk naar 88 graden gaaN. Ook is de satéprikker nog een optie om de boterzachtheid van het vlees goed in de gaten te houden. En wat mij zo bevreemde was dat de temperatuur zelf iets zakte en er echt lang over deed om weer te gaan stijgen. Maar het ging goed. Het vlees kon eraf en ik heb het even laten rusten. Het vocht heb ik gebruikt voor de eindsaus.
Met mijn handschoenen aan heb ik daarna het vlees uit elkaar uit elkaar gehaald. Tjee zeg wat was dat heet. Nu begrijp ik waarom ze daar van die tools voor hebben. Dus dat is ook weer een verjaardagskadootje.
Vervolgens op een broodje geserveerd. Het was de moeite meer dan waard. Zalig was het.
En dat voor mijn allereerste keer... dat smaakt naar meer.
Al is het alleen al de voorbereiding van materialen en ingrediënten. (En dat is beste wel veel voor een eerste keer)
Ik heb speciaal een vlees injector gekocht om de optimale beleving te kunnen ervaren.
Het leuke is dat je eigenlijk al de avond ervoor gaat starten met het injecteren van de procureur.
Dus keurig ingepakt en lekker een nachtje in de koelkast,
de volgende ochtend uit de folie gehaald en klaar om op de BBQ te plaatsen
Die had ik klaar gemaakt met rookhout, ecobrasa in een snake, kokend water in een bak, externe temperatuurmeter ingeschakeld. Dus best wel wat stappen En je wilT er geen eentje vergeten natuurlijk.
Vervolgens de temperatuur managen wat overigens perfect ging. Super goed en verslavend om steeds met de app op de telefoon het verloop te blijven volgen. Hij kwam niet boven de 74 graden dus heb ik na 5 uur de volgende stap gedaan.
Bewerken met de NOSKOS BBQ saus
tussendoor had ik nog even gewerkt aan de coleslaw want die moest ook nog een twee uurtjes in de koelkast staan om het lekker op smaak te krijgen
Daarna van de BBQ afgehaald en in de alufolie terug geplaatst. Nu de temperatuur in de gaten houden, kern temperatuur moet namelijk naar 88 graden gaaN. Ook is de satéprikker nog een optie om de boterzachtheid van het vlees goed in de gaten te houden. En wat mij zo bevreemde was dat de temperatuur zelf iets zakte en er echt lang over deed om weer te gaan stijgen. Maar het ging goed. Het vlees kon eraf en ik heb het even laten rusten. Het vocht heb ik gebruikt voor de eindsaus.
Met mijn handschoenen aan heb ik daarna het vlees uit elkaar uit elkaar gehaald. Tjee zeg wat was dat heet. Nu begrijp ik waarom ze daar van die tools voor hebben. Dus dat is ook weer een verjaardagskadootje.
Vervolgens op een broodje geserveerd. Het was de moeite meer dan waard. Zalig was het.
En dat voor mijn allereerste keer... dat smaakt naar meer.