- Berichten
- 2.745
ingrediënten
Varkensvlees
Kinnebakspek
Colorozo zout
Foelie witte peperkorrels
Korianderzaad
Dextrose
Het varkensvlees en kinnebakspek in repen gesneden en vast gezouten
Volgende dag 2 keer door de molen en de reepjes erin laten zakken ging prima hoefde het niet aan te duwen.
De kruiden in de vijzel fijn gemaakt en door het deeg heen.
Dit in de nieuwe worststopper de schoon gespoelde darmen op de tuit
Dit ging erg makkelijk kon het nu alleen lekker strak moest het erin
Alleen het laatste beetje blijft erin zitten omdat het een soort trechter is op het eind
Volgende keer misschien een prop aluminium folie of een boterham en dan het deeg erin.
Als iemand nog tips heeft hiervoor deel ze
Dat nu de worsten proberen te knopen ging wel maar het middelste ging stuk dat dit nog een keer in de worststopper en opnieuw maar nu een kleintje ervan gemaakt.
Nu ze op een rekje laten drogen in de koelkast tot zondagochtend.
Vandaag eruit en ze nu koud roken heb ze rond 10 erin gehangen
En denk om 17.30 eruit gehaald .
De kleine eerst gepocheerd voor een half uur tot kerntemperatuur 65 graden
En dit op bordje met een broodje moet zeggen was erg lekker .
We hadden niet zoveel honger op verjaardag geweest en daar wat veel gegeten dat dit was genoeg voor het avondeten
En vanavond de andere 2 nog gepocheerd voor de volgende keer.
Is wel aardig wat werk maar wel leuk om te doen.
Bedankt voor het kijken en nu de foto’s.
Vlees in reepjes gesneden
Het deeg mixen
Het middenstuk opnieuw doen was wat te strak
Klaar nu een nachtje in de koelkast te drogen
Zo nu roken maar
Onder het deksel zat een mooi stangetje daar konden ze aan hangen
Gerookt en nu pocheren
Half uurtje erin
Heerlijk sappig
De andere 2 klaar
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Varkensvlees
Kinnebakspek
Colorozo zout
Foelie witte peperkorrels
Korianderzaad
Dextrose
Het varkensvlees en kinnebakspek in repen gesneden en vast gezouten
Volgende dag 2 keer door de molen en de reepjes erin laten zakken ging prima hoefde het niet aan te duwen.
De kruiden in de vijzel fijn gemaakt en door het deeg heen.
Dit in de nieuwe worststopper de schoon gespoelde darmen op de tuit
Dit ging erg makkelijk kon het nu alleen lekker strak moest het erin
Alleen het laatste beetje blijft erin zitten omdat het een soort trechter is op het eind

Volgende keer misschien een prop aluminium folie of een boterham en dan het deeg erin.
Als iemand nog tips heeft hiervoor deel ze

Dat nu de worsten proberen te knopen ging wel maar het middelste ging stuk dat dit nog een keer in de worststopper en opnieuw maar nu een kleintje ervan gemaakt.
Nu ze op een rekje laten drogen in de koelkast tot zondagochtend.
Vandaag eruit en ze nu koud roken heb ze rond 10 erin gehangen
En denk om 17.30 eruit gehaald .
De kleine eerst gepocheerd voor een half uur tot kerntemperatuur 65 graden
En dit op bordje met een broodje moet zeggen was erg lekker .
We hadden niet zoveel honger op verjaardag geweest en daar wat veel gegeten dat dit was genoeg voor het avondeten
En vanavond de andere 2 nog gepocheerd voor de volgende keer.
Is wel aardig wat werk maar wel leuk om te doen.
Bedankt voor het kijken en nu de foto’s.
Vlees in reepjes gesneden

Het deeg mixen

Het middenstuk opnieuw doen was wat te strak

Klaar nu een nachtje in de koelkast te drogen

Zo nu roken maar

Onder het deksel zat een mooi stangetje daar konden ze aan hangen

Gerookt en nu pocheren

Half uurtje erin

Heerlijk sappig


De andere 2 klaar

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro