- Berichten
- 21
Sinds het arriveren van de Masterbuilt kamado hebben we alleen kunnen genieten van de buitenkant. Vandaag voor het eerst de binnenkant gebruikt.
Gisteren de kip al ingesmeerd met een mix van olijfolie, peper, zout, chillivlokken, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en suiker.
Om de Q te leren kennen heb ik de kolenmand vol gegooid en aangestoken. Langzaam aan met de temp gestoeid en op een gegeven moment, toen ik dat dat ik hem wel ergens stabiel had de deflectorplate erop gelegd. Pfoe, de temp schoot omlaag. Weer terug gestoeid om de Q op 160° te krijgen. Was met 20 min wel gelukt.
Toen de kip op het bierblik gezet en de Q in. Meater erin en gaan! We hadden familie over en toen bleek dat de kip tijdtechnisch gezien veel te snel klaar zou zijn. Opnieuw stoeien met de schuiven en de familie maar uitgenodigd om te blijven eten.
Kippie leek aan de buitenkant iets te licht dus nog even volle bak op de Q gehad voor wat bruinere tint.
Resultaat was top! Supermals, heerlijk zacht en top qua smaak. Nou weet ik dat het lastig is om een BCC te vernaggelen, maar voor een eerste run op de kamado en een first time BCC ben ik zeeeeeer tevreden!
To BBQ or not to BBQ is no question at all..
Gisteren de kip al ingesmeerd met een mix van olijfolie, peper, zout, chillivlokken, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en suiker.
Om de Q te leren kennen heb ik de kolenmand vol gegooid en aangestoken. Langzaam aan met de temp gestoeid en op een gegeven moment, toen ik dat dat ik hem wel ergens stabiel had de deflectorplate erop gelegd. Pfoe, de temp schoot omlaag. Weer terug gestoeid om de Q op 160° te krijgen. Was met 20 min wel gelukt.
Toen de kip op het bierblik gezet en de Q in. Meater erin en gaan! We hadden familie over en toen bleek dat de kip tijdtechnisch gezien veel te snel klaar zou zijn. Opnieuw stoeien met de schuiven en de familie maar uitgenodigd om te blijven eten.
Kippie leek aan de buitenkant iets te licht dus nog even volle bak op de Q gehad voor wat bruinere tint.
Resultaat was top! Supermals, heerlijk zacht en top qua smaak. Nou weet ik dat het lastig is om een BCC te vernaggelen, maar voor een eerste run op de kamado en een first time BCC ben ik zeeeeeer tevreden!




To BBQ or not to BBQ is no question at all..