BasBQ
Beef en Steak

Tortilla: Joy Stove - Kamado !

 
 

Reem

Pitmaster
Berichten
574
Vandaag op het menu: tortilla van gehakt en groente met natuurlijk een twist van kaas !
Geen hoogstandje maar wel erg leuk om te maken en hopelijk gaat het zo ook goed smaken.

Eerst hiervoor het gehakt en groente bereid op een paella pan op de Joy Stove !
ondertussen Kamado op temperatuur gebracht ( ongeveer 185c) om daar verder op te gaan.
Foto`s spreken misschien meer tot de verbeelding:

opwarmen Stove:
TORTILLA STOVE KAMADO (1).JPG


paella pan er op voor gehakt en groente. Gehakt gekruid met peper en zout, nog wat gehaktkruiden, uitje en knoflook !

TORTILLA STOVE KAMADO (2).jpg


TORTILLA STOVE KAMADO (3).jpg


mooi om te zien hoe de rook er vanaf komt:

TORTILLA STOVE KAMADO (4).jpg


ondertussen kamado opstoken:

TORTILLA STOVE KAMADO (5).jpg


nadat gehakt en groente klaar zijn, tortilla ingesmeerd met aoli en pesto, gehakt met groente er op en natuurlijk kaas !


TORTILLA STOVE KAMADO (6).jpg


TORTILLA STOVE KAMADO (7).jpg


TORTILLA STOVE KAMADO (8).jpg


nog even op de stove gezet omdat kamado nog niet zover was

TORTILLA STOVE KAMADO (9).jpg


totaalplaatje buitenkeuken:

TORTILLA STOVE KAMADO (10).jpg


yes ! op de kamado en wachten tot het klaar is:


TORTILLA STOVE KAMADO (11).jpg



het resultaat volgt binnenkort ! :p
 
Jammie. Schuif maar door.
 
  • Haha
Waarderingen: Reem
Lekker gerecht en mooie opstelling heb je daar. Zo'n Joy Stove lijkt mij ideaal.
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Wauw, dat ziet er goed uit zeg
Kom maar door. Lust ik
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Lekker bezig Reem! Paar dagen lid en al een paar mooie rapportages.
Heerlijke foto’s erbij!
Leuk zo’n Joystove ernaast!
Lekker gerechtje👌🏼
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Vandaag op het menu: tortilla van gehakt en groente met natuurlijk een twist van kaas !
Geen hoogstandje maar wel erg leuk om te maken en hopelijk gaat het zo ook goed smaken.

Eerst hiervoor het gehakt en groente bereid op een paella pan op de Joy Stove !
ondertussen Kamado op temperatuur gebracht ( ongeveer 185c) om daar verder op te gaan.
Foto`s spreken misschien meer tot de verbeelding:

opwarmen Stove:
Bekijk bijlage 14848

paella pan er op voor gehakt en groente. Gehakt gekruid met peper en zout, nog wat gehaktkruiden, uitje en knoflook !


Bekijk bijlage 14850

mooi om te zien hoe de rook er vanaf komt:

Bekijk bijlage 14851
tortilla-stove-kamado-2-jpg.14849
Ziet er goed uit!
Vraagje over de joy stove, die heeft ook zeer mijn interesse. Hij staat bij jou op een tegel oid, is dat omdat ie ook aan de onderkant zo warm wordt? Of de pootjes?
 
tortilla-stove-kamado-2-jpg.14849
Ziet er goed uit!
Vraagje over de joy stove, die heeft ook zeer mijn interesse. Hij staat bij jou op een tegel oid, is dat omdat ie ook aan de onderkant zo warm wordt? Of de pootjes?

ja dat klopt ! dat ding wordt echt heel heet en zet het daarom liever niet op mijn houten werkblad.
Hij koelt ook niet erg snel af. Dat is ook wel weer een voordeel als je er lang op wilt koken. Er hoeven ook niet zoveel kooltjes in.
En er blijft ook echt geen kooltje over. De schuiven kan je dicht doen, maar dat heeft geen effect op de zuurstof toevoer. Mede ook omdat hij zo heet wordt, verbranden de kooltjes allemaal.
Ik vind het gewoon makkelijk omdat er een grote pan op kan en ik zo ruimte op de bbq over heb. En het staat leuk, gaat makkelijk aan en gewenste temperatuur is er zo. Door kooltjes toe te voegen of te verwijderen, regel ik de temperatuur.
 
Krijg direct honger van dit soort plaatjes, heerlijk zo’n Joy stove. Hier wordt ie ook zeer regelmatig gebruikt, vrouw ook blij wordt het fornuis niet vies 😁
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Lekker man.
Heb je daar nou een gewone koekoenpan op staan? En welke maat is dit?
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Ziet er top uit, lekker man
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Lekker man.
Heb je daar nou een gewone koekoenpan op staan? En welke maat is dit?

Als je nou het hele topic leest 🤓 dan had je gelezen dat de topic starter het over een paella pan heeft 😜


Lekkere wrappies geworden (y) ik zoeken naar een doorsnede foto ........................... staat er niet bij :( ik had zo graag die smeuïge lekkere vulling willen zien ;)
 
  • Haha
Waarderingen: Reem
het is idd een paella pan van Cadac, maat ongeveer 48 cm. Daarnaast gebruik ik een dutch oven, geemailleerde pan, koekepan en steelpan op de stove en bbq.
Deze gebruik alleen hierop en niet binnen op mijn inductie ;) boel een beetje gescheiden houden.
de stove kan ik echt aanraden. Het is snel op temperatuur, lekker stevig, pannen staan er goed op, gebruikt weinig brandstof, kan tegen een stootje.
Koelt niet zo snel af, is een voor en nadeel.
Nou ja, gewoon een leuk ding !
tijdens het bbq was ik steeds naar binnen aan het lopen om de groente of iets dergelijks te koken. Ik wil juist alles op één plek kunnen doen, buiten.
Getwijfeld voor een pitje op gas. Ook nog gedacht aan een electrisch fornuisje en zelfs een kleine inductieplaat. Gas wil ik eigenlijk niet. Electrisch had gekund. Maar spelen met kooltjes is toch leuker !
 
Lekkere wrappies geworden (y) ik zoeken naar een doorsnede foto ........................... staat er niet bij :( ik had zo graag die smeuïge lekkere vulling willen zien ;)
ja sorry...die ben ik helemaal vergeten te maken. Ze vonden het al te lang duren toen ik de foto`s aan het maken was van het resultaat.
dus we gingen daarna meteen aanvallen !
maar ik maak ze vast nog een keer met een doorsnede foto ! ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Jet
Terug
Bovenaan Onderaan