- Berichten
- 231
Lange tijd niks gepost, very busy@work. Maar wees niet bang de Joe heeft sjeker vaak zijn werk gedaan, Bavetjes, Procureurs, kippetjes, snacks, burgers. Waarvan één een dubbele cheeseburger. Die was super, zal kijken of ik daar wellicht nog wel wat foto's van heb.
Vandaag was het ook burgertijd, zoals de titel het aangeeft > Bluecheese Winterburger.
Het was een broodje met lolorosso, waarop een runderburgertje van 200gr is gelegd met blauwekaas. Deze zijn afgetopt met gebakken spekjes, champignons en sjalot in balsimicoazijn. als afmakertje een lekkere truffelmayo. Als side dish hadden we een frietje van zoete aardappel getopt met truffelmayo en parmezaanse kaas. En om het geheel af te maken een winterbiertje van HJ.
The Making of......
We nemen wat kruiden en dergelijke die we door het gehakt van de plaatselijke slager gehaald hebben. Na het vermengen nemen we 200gr ervan, maken een balletje en pletten het met een hamburgerpers....
Voor de burgertopping heb ik de kastanjechampignons in plakjes gesneden, sjalotjes in reepjes. De skillet goed heet gemaakt, de spekjes eerst goed opbakken. Vervolgens de champignons en de sjalotjes erbij. Daarna even afblussen met balsemicoazijn.
Inmiddels natuurlijk allang de Joe op temperatuur, zo'n 230gr. Eerst de broodjes even een krokantlaagje geven, waarna de burger erop gaan. Als de burgers bij klaar zijn, gaat de kaas erop.
En dan de boel opbouwen. Broodje met de lolorosso erop, de burgers erop. De topping en het sausje erop. Bovendste deel van het broodje vast prikken.
Naast de het broodje wat friet, spuit wat zelfgemaakte truffel mayo erover en strooi de parmezaanse kaas er over. Vervolgens naar de gekoelde kast om een kouwe kletser te in te schenken.
En smullen maar....
Vandaag was het ook burgertijd, zoals de titel het aangeeft > Bluecheese Winterburger.
Het was een broodje met lolorosso, waarop een runderburgertje van 200gr is gelegd met blauwekaas. Deze zijn afgetopt met gebakken spekjes, champignons en sjalot in balsimicoazijn. als afmakertje een lekkere truffelmayo. Als side dish hadden we een frietje van zoete aardappel getopt met truffelmayo en parmezaanse kaas. En om het geheel af te maken een winterbiertje van HJ.
The Making of......
We nemen wat kruiden en dergelijke die we door het gehakt van de plaatselijke slager gehaald hebben. Na het vermengen nemen we 200gr ervan, maken een balletje en pletten het met een hamburgerpers....


Voor de burgertopping heb ik de kastanjechampignons in plakjes gesneden, sjalotjes in reepjes. De skillet goed heet gemaakt, de spekjes eerst goed opbakken. Vervolgens de champignons en de sjalotjes erbij. Daarna even afblussen met balsemicoazijn.


Inmiddels natuurlijk allang de Joe op temperatuur, zo'n 230gr. Eerst de broodjes even een krokantlaagje geven, waarna de burger erop gaan. Als de burgers bij klaar zijn, gaat de kaas erop.


En dan de boel opbouwen. Broodje met de lolorosso erop, de burgers erop. De topping en het sausje erop. Bovendste deel van het broodje vast prikken.
Naast de het broodje wat friet, spuit wat zelfgemaakte truffel mayo erover en strooi de parmezaanse kaas er over. Vervolgens naar de gekoelde kast om een kouwe kletser te in te schenken.


En smullen maar....

Laatst bewerkt: