- Berichten
- 323
Op 1e kerstdagochtend, heb ik na het kijken van wat YouTube filmpjes, een Argentijnse runderhaas versneden als een haas om carpaccio van te maken, enkele tournedos en ossenhaaspuntjes.
De ossenhaas heb ik gerookt op hooi wat in bier was natgemaakt. 2 x 7 minuten en daarna in de koelkast om de volgende dag carpaccio van te snijden. Eerst even aanvriezen om daarna goed te kunnen snijden en plat te rollen met een deegroller.
De foto van het echte bordje was ik vergeten te maken, toen hebben we er snel nog één gemaakt ter illustratie. Deze was alleen niet zo plat gemaakt als het origineel.
Naast gevulde kastanjechampignons, wildbouillon, en een dessert panacotta , werd als hoofdgerecht een kroon van wild zwijnracks geserveerd. Deze had ik ingesmeerd met een rub. De foto ziet er fantastisch uit, maar de smaak was minder. Ik vond hem droog en de rub te overheersend.
De ossenhaas heb ik gerookt op hooi wat in bier was natgemaakt. 2 x 7 minuten en daarna in de koelkast om de volgende dag carpaccio van te snijden. Eerst even aanvriezen om daarna goed te kunnen snijden en plat te rollen met een deegroller.
De foto van het echte bordje was ik vergeten te maken, toen hebben we er snel nog één gemaakt ter illustratie. Deze was alleen niet zo plat gemaakt als het origineel.
Naast gevulde kastanjechampignons, wildbouillon, en een dessert panacotta , werd als hoofdgerecht een kroon van wild zwijnracks geserveerd. Deze had ik ingesmeerd met een rub. De foto ziet er fantastisch uit, maar de smaak was minder. Ik vond hem droog en de rub te overheersend.