- Berichten
- 323
Net als bij @riba stond er bij mij een beenham van speenvarken op het menu.
De bereiding heb ik iets anders gedaan. Ik had de ham geinjecteerd 24 uur laten zwemmen in een pekelbad. Ik heb daarvoor o.a. zeezout, suiker, laurier, selderijblad, chipottlepeper, jeneverbes peper en venkel voor gebruikt. Na het drogen heb ik de ham ook ingesneden en ingesmeerd met mosterd, honing en bruine suiker. Nog wat kruidnagels erin gestoken en zo'n kleien 7 uur insect op de bbq gedaan.
Af en toe sprayen met een mengsel van whiskey, appelsap en appelazijn.
Het het resultaat was helemaal top, en deze zal vaker gemaakt gaan worden.
De rest van het menu bestond uit gevulde champignons, koud gerookte zalmbonbon, wild bouillon, stoofpeertjes en een heerlijk kerstdessert. Alles afblussen met een Brunello.
De bereiding heb ik iets anders gedaan. Ik had de ham geinjecteerd 24 uur laten zwemmen in een pekelbad. Ik heb daarvoor o.a. zeezout, suiker, laurier, selderijblad, chipottlepeper, jeneverbes peper en venkel voor gebruikt. Na het drogen heb ik de ham ook ingesneden en ingesmeerd met mosterd, honing en bruine suiker. Nog wat kruidnagels erin gestoken en zo'n kleien 7 uur insect op de bbq gedaan.
Af en toe sprayen met een mengsel van whiskey, appelsap en appelazijn.
Het het resultaat was helemaal top, en deze zal vaker gemaakt gaan worden.
De rest van het menu bestond uit gevulde champignons, koud gerookte zalmbonbon, wild bouillon, stoofpeertjes en een heerlijk kerstdessert. Alles afblussen met een Brunello.
Laatst bewerkt: