BasBQ
Beef en Steak

1e kerstdag Beenham van speenvarken

 
 
 
 

Sjerome

Stoker
Berichten
324
Net als bij @riba stond er bij mij een beenham van speenvarken op het menu.
De bereiding heb ik iets anders gedaan. Ik had de ham geinjecteerd 24 uur laten zwemmen in een pekelbad. Ik heb daarvoor o.a. zeezout, suiker, laurier, selderijblad, chipottlepeper, jeneverbes peper en venkel voor gebruikt. Na het drogen heb ik de ham ook ingesneden en ingesmeerd met mosterd, honing en bruine suiker. Nog wat kruidnagels erin gestoken en zo'n kleien 7 uur insect op de bbq gedaan.
Af en toe sprayen met een mengsel van whiskey, appelsap en appelazijn.

Het het resultaat was helemaal top, en deze zal vaker gemaakt gaan worden.
De rest van het menu bestond uit gevulde champignons, koud gerookte zalmbonbon, wild bouillon, stoofpeertjes en een heerlijk kerstdessert. Alles afblussen met een Brunello.
IMG_0716.jpeg


IMG_0724.jpeg




29EC994C-E1C9-4A1B-AB6F-CDFC86D749F2_1_201_a.jpeg
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: riba
ook deze is weer een hele mooie
ham is populair deze kerst, en terecht
het is gewoon een heerlijk stukje vlees.
mooi gemaakt
 
Terug
Bovenaan Onderaan