- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-Vrienden!
Toen ik vanochtend uit mijn zolderraam keek zag ik dit:
Dus gauw aankleden en vlot naar de groente kraam, Dirk en Appie voor de wekelijkse boodschappen, hoe vlotter die binnen zijn hoe eerder we lekker aan de hobby kunnen voor een mooie lunch in de tuin. Voordeel is ook dat het nog lekker rustig is in de winkels. Om 9:57 uur zaten we alweer terug in de auto met de achterbak vol met mooie spulletjes. Heerlijk. Bakkie koffie erin en gaan met die banaan:
Eerst een knoflook-botertje in elkaar flansen zodat die smaakjes lekker door konden trekken.
Ik had een fijne rib-eye van Argentijns graan gevoerd rund de dag ervoor al uit de vriezer in de koelkast gelegd. Die was nog niet helemaal ontdooid en dat helpt om er mooi strakke plakjes van te snijden:
Ik had vooraf al wat research gedaan en Sam the Cooking Guy en Chef Tom van ATBBQ hadden mij geïnspireerd tot het vervaardigen van een heuse Philly Cheese Steak. Daar hadden zij groene paprika en ui bij en natuurlijk lekker veel smeltende kaas... godvers geile filmpjes als je het mij vraagt. Echt iets voor een Foodporn Factory Feestje!
Een kneiter van een ui en een mooie groene paprika, maar die hadden jullie vast wel herkend.
Dit stukje kaas was nieuw voor mij maar blijkens alle youtube-research (echt zwaar werk) onmisbaar voor het èchte werk. Ik wilde Melting Cheese Galore dus op zoek naar een mooie dikke plak provolone. Mijn Sligro-vrienden bleken die gewoon te hebben liggen. Echt een mooie witte kaas die qua structuur wat weg heeft van onze eigen Edammertjes, maar dat is natuurlijk nèt even wat minder Porno dan een Provolone Dolce. En hij was gelukkig ook veel duurder, qua financieel, dus dat werd 'm!
Die mocht weer eens aan, lekker man...
Dat maakte dorstig dus een passend bier gezocht. Het werd Vuur en Vlam van de Molen uit Bodegraven, een lekkere frisse IPA.
Rustig het eitje op laten lopen. Met het gietijzer en de skillet er alvast in naar 200°C gebracht:
Toen mochten de groentjes lekker aanzweten en garen:
Ik zette de groentjes apart en bakte de reepjes rib-eye vast lekker aan, toen alles weer bijelkaar:
Lekker rubje erover:
Toen koos ik ervoor om de broodjes even lekker in te smeren met de knoflook boter en ze mooi aan te grillen:
Dat lukte erg goed hoor:
Broodjes gauw eraf en toen de hoofdrol speler erbij gehaald:
Jonkie-Donkie, dat rook lekker man... echt voedsel voor je zieltje:
Wat een zaligheid:
Bedankt voor het kwijlen!
Dikke kus!
Toen ik vanochtend uit mijn zolderraam keek zag ik dit:
Dus gauw aankleden en vlot naar de groente kraam, Dirk en Appie voor de wekelijkse boodschappen, hoe vlotter die binnen zijn hoe eerder we lekker aan de hobby kunnen voor een mooie lunch in de tuin. Voordeel is ook dat het nog lekker rustig is in de winkels. Om 9:57 uur zaten we alweer terug in de auto met de achterbak vol met mooie spulletjes. Heerlijk. Bakkie koffie erin en gaan met die banaan:
Eerst een knoflook-botertje in elkaar flansen zodat die smaakjes lekker door konden trekken.
Ik had een fijne rib-eye van Argentijns graan gevoerd rund de dag ervoor al uit de vriezer in de koelkast gelegd. Die was nog niet helemaal ontdooid en dat helpt om er mooi strakke plakjes van te snijden:
Ik had vooraf al wat research gedaan en Sam the Cooking Guy en Chef Tom van ATBBQ hadden mij geïnspireerd tot het vervaardigen van een heuse Philly Cheese Steak. Daar hadden zij groene paprika en ui bij en natuurlijk lekker veel smeltende kaas... godvers geile filmpjes als je het mij vraagt. Echt iets voor een Foodporn Factory Feestje!
Een kneiter van een ui en een mooie groene paprika, maar die hadden jullie vast wel herkend.
Dit stukje kaas was nieuw voor mij maar blijkens alle youtube-research (echt zwaar werk) onmisbaar voor het èchte werk. Ik wilde Melting Cheese Galore dus op zoek naar een mooie dikke plak provolone. Mijn Sligro-vrienden bleken die gewoon te hebben liggen. Echt een mooie witte kaas die qua structuur wat weg heeft van onze eigen Edammertjes, maar dat is natuurlijk nèt even wat minder Porno dan een Provolone Dolce. En hij was gelukkig ook veel duurder, qua financieel, dus dat werd 'm!
Die mocht weer eens aan, lekker man...
Dat maakte dorstig dus een passend bier gezocht. Het werd Vuur en Vlam van de Molen uit Bodegraven, een lekkere frisse IPA.
Rustig het eitje op laten lopen. Met het gietijzer en de skillet er alvast in naar 200°C gebracht:
Toen mochten de groentjes lekker aanzweten en garen:
Ik zette de groentjes apart en bakte de reepjes rib-eye vast lekker aan, toen alles weer bijelkaar:
Lekker rubje erover:
Toen koos ik ervoor om de broodjes even lekker in te smeren met de knoflook boter en ze mooi aan te grillen:
Dat lukte erg goed hoor:
Broodjes gauw eraf en toen de hoofdrol speler erbij gehaald:
Jonkie-Donkie, dat rook lekker man... echt voedsel voor je zieltje:
Wat een zaligheid:
Bedankt voor het kwijlen!
Dikke kus!