- Berichten
- 5.060
Recentelijk ergens in de digitale krochten van het internet een voor mij onbekend gerecht uit de indonesische keuken tegen gekomen.
Ajam Opor. Een stoofpotje vergelijkbaar met ajam rendang, maar anders van kruiding.
Vrijdags al de kipdijfilet gesneden en gemixed met 1/3 van het kruidenmengsel. Dit een nachtje in laten trekken.
Gistermrg de achtertuin al in kerstsfeer gebracht. Welliswaar erg vroeg, maar komende 2 wkn gaat me dat ivm een kleine ingreep aan de rechterhand niet lukken. Zal vermoedelijk thuis ook een junior Q-master aan moeten wijzen.
De Q aangemaakt. Stoofpotje opwarmen en hoplakee, aan de slag.
Eerst ff een klein gesneden boemboe gefruit. En vervolgens de kipdijstukjes aangebakken. Vervolgens het hele handeltje van kip, boemboe, kruiden etc bij elkaar in de ketel en op stooftemp. gebracht. Aansluitend tijd voor een biertje gepakt.
Ondertussen wordt het donker, de Q kan dus ook ff wennen aan het nieuwe jaargetijde en aangepaste omgeving.
ALs groenvoer wat paksoi mee gegrild. (deze keer wat minder gelukt)
Eindoordeel.
Nog nooit gemaakt.
Zachte romige saus, geheel stevig van smaak maar totaal niet scherp.
Dit wordt nog eens gemaakt.
Ajam Opor. Een stoofpotje vergelijkbaar met ajam rendang, maar anders van kruiding.
Vrijdags al de kipdijfilet gesneden en gemixed met 1/3 van het kruidenmengsel. Dit een nachtje in laten trekken.
Gistermrg de achtertuin al in kerstsfeer gebracht. Welliswaar erg vroeg, maar komende 2 wkn gaat me dat ivm een kleine ingreep aan de rechterhand niet lukken. Zal vermoedelijk thuis ook een junior Q-master aan moeten wijzen.

De Q aangemaakt. Stoofpotje opwarmen en hoplakee, aan de slag.
Eerst ff een klein gesneden boemboe gefruit. En vervolgens de kipdijstukjes aangebakken. Vervolgens het hele handeltje van kip, boemboe, kruiden etc bij elkaar in de ketel en op stooftemp. gebracht. Aansluitend tijd voor een biertje gepakt.
Ondertussen wordt het donker, de Q kan dus ook ff wennen aan het nieuwe jaargetijde en aangepaste omgeving.
ALs groenvoer wat paksoi mee gegrild. (deze keer wat minder gelukt)
Eindoordeel.
Nog nooit gemaakt.
Zachte romige saus, geheel stevig van smaak maar totaal niet scherp.
Dit wordt nog eens gemaakt.