Vanavond eten met vrienden. Een 50/50 BBQ menu.
Gua Bao (lotusbroodje) met Bulgogi ribeye en zuren.
Arabische bloemkoolsoep.
Brisket met oogjesbonen en aardappelpuree.
Baileys-Oreo taart.
Wat later begonnen met de brisket vanochtend, de eters komen ook pas later en we hebben nog twee voorgerechtjes. Dus als de Brisket tussen 19 en 20 kan gaan rusten, is dat perfect. Daarom de wekker om 7:00. Brisket de avond te voren al getrimd (tranen in mijn ogen, wat een mooi exemplaar. Voor het eerst, met name de flat injecteren. Simpel beefbroth, avond van te voren gemaakt, op kamertemperatuur. Vanochtend eerst de Monolith aan. Marabu houtskool gebruikt. Wekker 7:00, Q aan om 7:05 en oplopende temperatuur. Om 7:45 Brisket er op. Om 8:00 leek er geen vuiltje aan de lucht. Wel lagere temperatuur ingesteld (110, beter laag dan te hoog in mijn afwezigheid). Met een gerust hart met zoonlief en bonuszoonlief naar het voetballen.
8:20 temp daalt. Die ###@@!!( houtskool toch uit... Wokkel er in, schuiven open, temperatuur loopt weer op. Naar het voetballen... Voor de zekerheid de missus geïnstrueerd... Ere wie ere toekomt, in mijn afwezigheid heeft zij de Q An de gang gehouden en op temperatuur gekregen. Ondanks de BBQ-guru, toch de houtskool bijna uitgegaan. Getwijfeld vooraf, Marabu of Acacia. Achteraf beter de keuze kunnen maken voor de laatste. We zijn inmiddels een tijdje onderweg, wrappen in Butcherpaper komt er zo aan. Best tevreden met resultaat tot nu toe. rond 17:30 gewrapt en daarna kon hij er rond 20:00. Uurtje uit mogen rusten in de koelbox en daarna heerlijk gesmuld. Wat een prachtig stukje vlees is het toch.
Gua Bao (lotusbroodje) met Bulgogi ribeye en zuren.
Arabische bloemkoolsoep.
Brisket met oogjesbonen en aardappelpuree.
Baileys-Oreo taart.
Wat later begonnen met de brisket vanochtend, de eters komen ook pas later en we hebben nog twee voorgerechtjes. Dus als de Brisket tussen 19 en 20 kan gaan rusten, is dat perfect. Daarom de wekker om 7:00. Brisket de avond te voren al getrimd (tranen in mijn ogen, wat een mooi exemplaar. Voor het eerst, met name de flat injecteren. Simpel beefbroth, avond van te voren gemaakt, op kamertemperatuur. Vanochtend eerst de Monolith aan. Marabu houtskool gebruikt. Wekker 7:00, Q aan om 7:05 en oplopende temperatuur. Om 7:45 Brisket er op. Om 8:00 leek er geen vuiltje aan de lucht. Wel lagere temperatuur ingesteld (110, beter laag dan te hoog in mijn afwezigheid). Met een gerust hart met zoonlief en bonuszoonlief naar het voetballen.

Laatst bewerkt: