- Berichten
- 27
Gisteren weer even actief geweest. Sinds een tijdje maal ik m’n eigen vlees om bijvoorbeeld hamburgers van te maken. Mijn grote favoriet: de picanha burger.
Eerst even de vleesmolen aansluiten en de Picanha kleinsnijden om hem vervolgens te malen:
Vervolgens met een iets fijnere schijf nog een keer en portioneren:
Zoals je hierboven ziet gebruik ik daarna graag het deksel van een beschuitbus, waarin ik een stukje plasticfolie leg, om ze te vormen. Ik heb daarna mooie grote ronde hamburgers, die ik dan in de koeling leg voor als ik ze dezelfde dag gebruik, of ik kan ze zo mooi invriezen.
Na een paar uur in de koeling kan de weber aan met het gietijzeren rooster uit m’n Bastard, dat bakt toch net iets mooier. Eerst even de brioche broodjes roosteren en dan de burgers erop:
Omdat het picanhavlees al zo lekker van zichzelf is, heb je alleen maar wat zout en peper nodig en een simpele garnituur. Ik doe er graag wat Gelderse gatenkaas op en dat is alles.
Vervolgens is dit het eindresultaat:
Een heerlijk sappige hamburger!
Eerst even de vleesmolen aansluiten en de Picanha kleinsnijden om hem vervolgens te malen:
Vervolgens met een iets fijnere schijf nog een keer en portioneren:
Zoals je hierboven ziet gebruik ik daarna graag het deksel van een beschuitbus, waarin ik een stukje plasticfolie leg, om ze te vormen. Ik heb daarna mooie grote ronde hamburgers, die ik dan in de koeling leg voor als ik ze dezelfde dag gebruik, of ik kan ze zo mooi invriezen.
Na een paar uur in de koeling kan de weber aan met het gietijzeren rooster uit m’n Bastard, dat bakt toch net iets mooier. Eerst even de brioche broodjes roosteren en dan de burgers erop:
Omdat het picanhavlees al zo lekker van zichzelf is, heb je alleen maar wat zout en peper nodig en een simpele garnituur. Ik doe er graag wat Gelderse gatenkaas op en dat is alles.
Vervolgens is dit het eindresultaat:
Een heerlijk sappige hamburger!