- Berichten
- 31
Mede BBQ-fanaten,
Na al vaker mee gelezen te hebben heb ik een tijdje geleden een account aangemaakt. Het is er nog niet van gekomen om me even netjes voor te stellen, dus hierbij.
Ik ben Dirk en kom uit het Bourgondische Brabant. Ik vind koken in het algemeen al erg leuk en de bbq geeft dat nog een extra boost. Lang geleden begonnen op de Weber 47 en een paar jaar geleden hier een Weber 57 GBS naast gezet. Toen ook al wel dagen wat meer culinair bezig geweest op de bbq, naast oud Hollands worsten, hamburgers en speklapjes (mits goed bereid niets mis mee op zijn tijd). Tante Miho’s saté is hier al langer populair.
In het najaar van 2019 mezelf getrakteerd op een Kamado Joe II. En wat een genot is dat! Sinds die tijd ben ik serieuzer bezig om complete gerechten en maaltijden op de bbq te bereiden.
Ik kan nog geen afscheid nemen van de broertjes Weber, dus die staan hier mooi te wachten tot ze weer mogen aantreden voor verschillende bereidingen tegelijkertijd.
Ik blijf meelezen en hoop zo nu en dan ook wat inspiratie te posten, net zoals ik me blijvend laat inspireren door jullie indrukwekkende gerechten en ideeën.
Hieronder al een paar creaties (ik moet mezelf nog aanleren om meer foto’s van de gerechten op de q te maken
)
Gerookte steak tartaar
Surf en Turf (met cote de boeuf en kreeft)
Gegratineerde oesters
Zeeuws spek
Pulled Pork
Na al vaker mee gelezen te hebben heb ik een tijdje geleden een account aangemaakt. Het is er nog niet van gekomen om me even netjes voor te stellen, dus hierbij.
Ik ben Dirk en kom uit het Bourgondische Brabant. Ik vind koken in het algemeen al erg leuk en de bbq geeft dat nog een extra boost. Lang geleden begonnen op de Weber 47 en een paar jaar geleden hier een Weber 57 GBS naast gezet. Toen ook al wel dagen wat meer culinair bezig geweest op de bbq, naast oud Hollands worsten, hamburgers en speklapjes (mits goed bereid niets mis mee op zijn tijd). Tante Miho’s saté is hier al langer populair.
In het najaar van 2019 mezelf getrakteerd op een Kamado Joe II. En wat een genot is dat! Sinds die tijd ben ik serieuzer bezig om complete gerechten en maaltijden op de bbq te bereiden.
Ik kan nog geen afscheid nemen van de broertjes Weber, dus die staan hier mooi te wachten tot ze weer mogen aantreden voor verschillende bereidingen tegelijkertijd.
Ik blijf meelezen en hoop zo nu en dan ook wat inspiratie te posten, net zoals ik me blijvend laat inspireren door jullie indrukwekkende gerechten en ideeën.
Hieronder al een paar creaties (ik moet mezelf nog aanleren om meer foto’s van de gerechten op de q te maken

Gerookte steak tartaar
Surf en Turf (met cote de boeuf en kreeft)
Gegratineerde oesters
Zeeuws spek
Pulled Pork