Captain
Sprokkelaar
- Berichten
- 27
Na het zien van de Buffelo chicken dip in het boek van Jord kreeg ik trek in gesmolten kaas met wat kip.
Met dit mooie weer en mijn beperkte bbqtijd deze week besloten om de kipshoarma (gehaald bij onze lokale slager) op de bbq te bereiden met wat ingrediënten van de Buffelo Chicken.
Allereerst heb ik de shoarma gaar gemaakt in de gietijzeren pan met wat olijfolie. Dit deed ik tussen de 100 en 140 graden met wat geweekte (gemengde) rookhout snippers om een subtiele rooksmaak aan het kippenvlees toe te voegen. Dit is nog direct boven de kolen.
Het vlees is gaar, daar gaat wat kaas bij en we stellen hem ndirect op.
Wat gaat er op?
1 Handje geraspte kaas
1 Handje armezaanse kaas
2 plakjes Cheddar kaas
1 eetlepel roomkaas
1 stengel bosui
En
1 Handje gemengde rookhout
Dit laat je smelten en roer het goed door elkaar.
na een uur op 150 graden zit er een mooie goudbruine laag over het mengsel. Gooi 5 minuten je broodjes die je wat vochtig maakt, op de grill en laat deze mooi verkleuren.
Wat vers gesneden bieslook erover heen en smullen maar.
Bier van de dag: Corona met een limoentje
Met dit mooie weer en mijn beperkte bbqtijd deze week besloten om de kipshoarma (gehaald bij onze lokale slager) op de bbq te bereiden met wat ingrediënten van de Buffelo Chicken.
Allereerst heb ik de shoarma gaar gemaakt in de gietijzeren pan met wat olijfolie. Dit deed ik tussen de 100 en 140 graden met wat geweekte (gemengde) rookhout snippers om een subtiele rooksmaak aan het kippenvlees toe te voegen. Dit is nog direct boven de kolen.
Het vlees is gaar, daar gaat wat kaas bij en we stellen hem ndirect op.
Wat gaat er op?
1 Handje geraspte kaas
1 Handje armezaanse kaas
2 plakjes Cheddar kaas
1 eetlepel roomkaas
1 stengel bosui
En
1 Handje gemengde rookhout
Dit laat je smelten en roer het goed door elkaar.
na een uur op 150 graden zit er een mooie goudbruine laag over het mengsel. Gooi 5 minuten je broodjes die je wat vochtig maakt, op de grill en laat deze mooi verkleuren.
Wat vers gesneden bieslook erover heen en smullen maar.
Bier van de dag: Corona met een limoentje