Een klein experimentje gedaan, en mijn allereerste ervaring met iets roken. Het idee opgedaan in grillmasters, een Belgische reeks met oa ex wereldkampioen bbq Peter De Clercq.
Een houten wijnkistje (of bierkistje in dit geval) de bodem bedekt met hooi, een gelegenheidsroostertje erin, kip erop en de boel in de fik gestoken, als het goed brandde deksel dicht en een dik half uur laten rusten voor openen.
Nadien door de vrouw gekruid en gebakken in de fonte pan. Wat een ontdekking, duidelijke rooksmaak en zeer lekker. Misschien was het mijn fantasie maar is het mogelijk dat ik al een minimaal rookrandje kon zien?
Ik verbaasde mij hoe dat houten kistje de rook binnen hield, zeer weinig verlies. In elk geval vatbaar voor herhaling.
Een houten wijnkistje (of bierkistje in dit geval) de bodem bedekt met hooi, een gelegenheidsroostertje erin, kip erop en de boel in de fik gestoken, als het goed brandde deksel dicht en een dik half uur laten rusten voor openen.
Nadien door de vrouw gekruid en gebakken in de fonte pan. Wat een ontdekking, duidelijke rooksmaak en zeer lekker. Misschien was het mijn fantasie maar is het mogelijk dat ik al een minimaal rookrandje kon zien?
Ik verbaasde mij hoe dat houten kistje de rook binnen hield, zeer weinig verlies. In elk geval vatbaar voor herhaling.