BasBQ
Beef en Steak

Het IKEA Bekvam modding draadje.....

Goedendag,

Onlangs ook een Bekvam tafeltje op de kop getikt via mp.  Lijkt me een handig ding niet te groot, wieltjes etc...

Maar waarmee hebben jullie hem behandeld.  Niet,  (boten)lak, beits ?
Liefst wil ik hem buiten laten staan.
Mijn schuur zit al aardig vol.
Maar wil liever niet dat die binnen een jaar weg rot. Het is ook geen hardhout oid, beuken ofzo volgens mij.

Tnx al vast

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
 
Blad en legplankjes in de lijnzaadolie, rest van het onderstel in de dekkende beits. Ik heb er wel een hoes overheen en in de winter staat ie onder de overkapping. Heeft zo weinig te lijden.
 
Ok tnx..... vanwaar die lijnolie en niet alles in de beits?

Ik heb helaas geen afdak.... toch maars gaan kijken of ik een plekje in mn schuur kan vinden voor de winter...

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
In de olie vind ik mooier. Zie foto een paar berichten hoger.
Buiten in de winterperiode betekent dat de tafel meestal in de nattigheid staat en er altijd vocht onder de hoes optrekt.
 
 
 

BigCheese

Vuurmaker
Berichten
57
Afgelopen Paasweekend ook maar eens zo'n Ikea tafeltje ingezaagd. Ik ben niet ontevreden over het resultaat, al is hij nog niet af. Nog wat rails, flessenopener, en ik heb al twee klapscharnieren klaarliggen voor een extra werkblad.
bekvam-mod.jpg
 
Over 2 weken verwacht ik kamado nummer 2 guru medium naast de blokker kamado mini dan doe ik 1 bekvam tafeltje bij kopen hier maak ik een groot keukenblok van. Net zoals de kamado joe pagina terug mooi tafeltje.
 
Ik kwam nog een Bekvam tegen op Marktplaats en heb het werkblad ernaast gemonteerd met de klapscharnieren. Ben niet ontevreden met het resultaat:

bekvam-mod2.jpg
 
Zeer tevreden. Ik vind hem alleen wat minder stabiel, ik denk dat ik aan de achterkant nog een paar metalen strips als kruisschoor er tegenaan schroef om dat te verbeteren. Dat extra werkblad is echt ideaal. Flessenopener ook trouwens ;)
 
Laatst bewerkt:
De flessenopener is een essentieel onderdeel inderdaad :) maar begrijp dat de Bekvam goed bestand is tegen het gewicht van de Bastard! Ga er van de week maar eens eentje halen als ik de tocht door de Ikea overleef :) :)
 
Hij kan het goed hebben, maar ik heb de boel wel verstevigd wat extra houtblokken en een paar flinke schroeven onder het bovenste plankje. Als je die vervolgens zwart schildert zie je er weinig meer van. Plankje zit normaal gesproken met een paar houtpluggen vast dus hier is versteviging wel noodzakelijk. Verder moest ik de dwarsbalken direct onder het blad ook verzagen dus hier heb ik ook extra balken tegenaan geschroefd. Met een mini Kamado hoeft dat niet, maar de Bastard Compact is wel een tikkie groter.

Je ziet deze tafeltjes ook veel op Marktplaats staan voor weinig.
 
Die Ikea toch is er niet van gekomen zoals jullie wel begrijpen. Zal inderdaad eens op Marktplaats gaan kijken hier in de buurt! Morgen wordt mijn Bastard eindelijk bezorgd :) jammer van het weer alleen haha
 
Na wat inspiratie op te hebben gedaan op dit forum ben ik ook aan de slag gegaan met de Bekvam. Verbazingwekkend stevig tafeltje moet ik zeggen.

Wat heb ik gedaan:
Ikea Bekvam tafeltje gekocht en enigszins aangepast in elkaar gezet. Denk daarbij aan de bevestiging van het blad, dat heb ik aan de buitenkant ipv aan de binnenkant van de houten versteviging gezet. Anders past de Bastard Compact er niet in.

De Bastard wilde ik eerst laten rusten in zijn standaard op het eerste plateau. De standaard was echter te groot. Dus hangt hij nu in de ring waar de handvaten aan zitten. Wel dusdanig veel ruimte dat deze Bastard op het verdikte deel hangt en zijn “buik” niet klemt. Ik was bang dat er door uitzetting van hitte iets kapot zou gaan in dat geval.

Verder heb ik de poten in zwarte beits gezet en het blad in lijnzaad olie. Op marktplaats heb ik een tweede Bekvam gescoord en het blad en eerste plateau gebruikt om aan de zijkant te monteren. Bij de Hornbach inklapbare plankendragers gekocht om te monteren.https://www.hornbach.nl/shop/Plankdrager-Multi-Line-opklapbaar-27x-40-cm-verzinkt/781817/artikel.html

Ten slotte nog aan de voor en achterkant een rail met haakjes gemonteerd om wat gereedschap op te kunnen hangen.

Bedankt voor de inspiratie allemaal, ben er zeer tevreden mee! Zo heb je een passend tafeltje voor grofweg €150 ipv €600 kant en klaar. Nu past het tafeltje ingeklapt ook nog in m’n (kleine) schuur.
1240F3C9-B517-4C60-B63D-CD7C25814273.jpeg
0CDD64CA-C0C2-4A85-A356-416C2F6325FC.jpeg
 
Toptafeltje
 
Mede n.a.v. dit topic afgelopen weekend mijn Bekvam tafeltje ook in gebruik genomen (naast mijn W57 Master Touch Premium):

IMG_1321.jpeg

IMG_1322.jpeg

IMG_1325.jpeg


Mods:
  • Het onderstel gebeitst, het werkblad in de gekookte lijnolie gezet
  • 2x 40cm Ikea Kungsfors stang met haken (links en rechts)
  • Ikea Maximera 40cm lade gemonteerd onder het werkblad, gebruik makend van het bestaande "frontje"
  • Een mooie flessenopener :p
  • 2x rubber-coated magneten om de kroonkurken op te vangen en/of snel bakjes (zoals het Ordning afdruipbakje, een ideale keukenrolhouder) op te kunnen vastzetten
  • Ikea Tosterö hoes nu er toch af en toe wat slecht weer tussendoor komt
Wishlist:
  • Een tweede tafeltje, zodat ik daarvan het werkblad (als opklabaar blad) en de korte poten kan gebruiken (zodat ik daar 2 geremde wielen op kan zetten).
 
... en de korte poten kan gebruiken (zodat ik daar 2 geremde wielen op kan zetten).

Waarom zaag je de bestaande poten niet af en zet je daar twee (zwenk)wielen met rem op? Zo heb ik dat nu gedaan en gaat prima. Mijn tafel met kamado is best zwaar geworden en verplaats nu veel beter.
 
Waarom zaag je de bestaande poten niet af en zet je daar twee (zwenk)wielen met rem op? Zo heb ik dat nu gedaan en gaat prima. Mijn tafel met kamado is best zwaar geworden en verplaats nu veel beter.

Dat is inderdaad het alternatief. Het idee is nu: als ik op termijn toch nog een tweede tafeltje neem (om een identiek blad te scoren), dan kan ik net zo goed de poten die daar bij zitten ook inzetten. Dan zijn alle 4 de poten exact even lang zonder verder zaagwerk, en kan ik daar een nieuwe set (geremde) wielen op schroeven :).
 
Yes, mijn tafeltje is bijna klaar.
Nog een paar kleine aanpassingen voor messenhouder en handvat nodig.
Verbazingwekkend wat nog overal in huis en schuur rondslingert om zo'n tafeltje af te werken.
1591903092832_IMG_3726.JPG
IMG_3727.JPG
 
1502efede73e941b21e745026eb1ba91.jpg

Die van mij is ook af, lekker rustiek ( lees veel te dik en met druipers) gebeitst. Dat je je voorneemt dit met aandacht en beleid te doen, en in de praktijk denkt “ hatseflats” het is maar een tafeltje.

Ach, zo zitten er aan mijn Large ook 2 hardhouten tuintegels ipv de originele zijtafels. Gewoon omdat ik dat handiger en ruimer vind. En dat werkt al 9 jaar gewoon goed. Ik zie hier dan ook niet snel een superdeluxe buitenkeuken verrijzen.....
 
Mooi.
Blijft de GE in de woonkamer staan ? 🤔
 
Terug
Bovenaan Onderaan