- Berichten
- 294
BBQ-vrienden!,
Vorige week haalde ik bij De Wilde Slager in Groningen een zwijnenschenkel (Haxe, Eisbein, etc) op. Geweldig mooi stukje lekkers!
Vandaag de Bastard op 150 graden, rookhout erbij. Zoete aardappels in de kolen en indirect de schenkel gerubt en wel erop. Als de overheid aroma’s dan bij wet gaat verbieden dan doe ik het vooral ‘naturel’.
Na anderhalf uur roken even de opstelling ombouwen en de braadpan / dutch oven (i
hoe bastard overal over heeft nagedacht!) erin. Een lekkere stoof ervan maken.
Prei garen op de deksel van de DO. Wat geweldig om een volledige maaltijd ineens te kunnen bereiden!
Na een aantal uren de Schenkel van het bot af en in stukjes door de stoof. De zoete aardappel met kaas en bieslook tot een puree maken en de prei met boter, knoflook en rozemarijn even mooi opbakken.
Ik zeg: maken deze!
Vorige week haalde ik bij De Wilde Slager in Groningen een zwijnenschenkel (Haxe, Eisbein, etc) op. Geweldig mooi stukje lekkers!
Vandaag de Bastard op 150 graden, rookhout erbij. Zoete aardappels in de kolen en indirect de schenkel gerubt en wel erop. Als de overheid aroma’s dan bij wet gaat verbieden dan doe ik het vooral ‘naturel’.
Na anderhalf uur roken even de opstelling ombouwen en de braadpan / dutch oven (i

Prei garen op de deksel van de DO. Wat geweldig om een volledige maaltijd ineens te kunnen bereiden!
Na een aantal uren de Schenkel van het bot af en in stukjes door de stoof. De zoete aardappel met kaas en bieslook tot een puree maken en de prei met boter, knoflook en rozemarijn even mooi opbakken.
Ik zeg: maken deze!