- Berichten
- 331
Het wordt lekker weer en ik heb zin om de bbq te gebruiken en het zwembad op te zetten. Zaterdag gerookte kip op de bbq en de plonspool opgezet en zondag voor het eerst pulled pork.
Bij de slager heb ik een procureur van 2,5 kilo besteld. Mijn collega verklaard me voor gek en zegt dat dat veel te veel is. Uitgelegd dat hij 2 kindertjes van 4 en 8 heeft en ik 3 van 12, 14 en 19 die wel wat lusten
. En de dag erop loaded fries
.
De slager heeft de pulled pork al gepekeld, dus ik hoef niet meer te injecteren, scheelt weer. Verder het alom geroemde wedstrijdrecept van Dennis en de Sea Side Smokers gebruikt. Mijn dank voor het plaatsen van het recept en werkwijze.
Voor het eerst sta ik met zo'n homp vlees in mijn handen, wel ff wennen. 's Avonds in de rub en de volgende ochtend rond 10 uur op een perfect warmgestookte Momma G. Het lukte ook prima om de temperatuur gedurende de dag op 120 graden te houden. Ik begin het een beetje onder de knie te krijgen.
De Meater geeft keurig de temperatuur aan en ik kan lekker in het zwembad F1 kijken. Na 3,5 uur zit het vlees op 74 graden. Tijd om de glaze erop te doen. Dan moet het eigenlijk nog 2 uur op de bbq, dan inpakken en doorgaren tot 88 graden. Tijd genoeg om te kijken of Max of Lando gaat winnen vandaag. Het wordt Max, maar ik vind de strijd met Lando erg leuk!
Met 1,45 uur zitten we al op 85 graden. Toch gelijk maar ingepakt. Na een uurtje geeft de Meater 88 graden, maar met prikken vind ik het nog niet mals genoeg. Uiteindelijk bij 92 graden en in totaal 6,5 uur kan het van de bbq af en dan nog een uurtje rusten.
Na een uur wachten de homp vlees aan stukken gescheurd (netjes met 2 vorken) en de saus erdoor.
Dan is het tijd om tafel te dekken. De coleslaw had ik 's morgens al gemaakt en is lekker ingetrokken. Broodjes klaargezet en de kinderen mogen ze zelf beleggen. Ook dit is weer goedgekeurd door dochterlief
.
Na 2 broodjes zit ik afgetopt. Als toetje nog watermeloen, lekker fris.
Wat een geslaagde dag was vandaag, heerlijk weer en genoten.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Bij de slager heb ik een procureur van 2,5 kilo besteld. Mijn collega verklaard me voor gek en zegt dat dat veel te veel is. Uitgelegd dat hij 2 kindertjes van 4 en 8 heeft en ik 3 van 12, 14 en 19 die wel wat lusten


De slager heeft de pulled pork al gepekeld, dus ik hoef niet meer te injecteren, scheelt weer. Verder het alom geroemde wedstrijdrecept van Dennis en de Sea Side Smokers gebruikt. Mijn dank voor het plaatsen van het recept en werkwijze.
Voor het eerst sta ik met zo'n homp vlees in mijn handen, wel ff wennen. 's Avonds in de rub en de volgende ochtend rond 10 uur op een perfect warmgestookte Momma G. Het lukte ook prima om de temperatuur gedurende de dag op 120 graden te houden. Ik begin het een beetje onder de knie te krijgen.
De Meater geeft keurig de temperatuur aan en ik kan lekker in het zwembad F1 kijken. Na 3,5 uur zit het vlees op 74 graden. Tijd om de glaze erop te doen. Dan moet het eigenlijk nog 2 uur op de bbq, dan inpakken en doorgaren tot 88 graden. Tijd genoeg om te kijken of Max of Lando gaat winnen vandaag. Het wordt Max, maar ik vind de strijd met Lando erg leuk!
Met 1,45 uur zitten we al op 85 graden. Toch gelijk maar ingepakt. Na een uurtje geeft de Meater 88 graden, maar met prikken vind ik het nog niet mals genoeg. Uiteindelijk bij 92 graden en in totaal 6,5 uur kan het van de bbq af en dan nog een uurtje rusten.
Na een uur wachten de homp vlees aan stukken gescheurd (netjes met 2 vorken) en de saus erdoor.
Dan is het tijd om tafel te dekken. De coleslaw had ik 's morgens al gemaakt en is lekker ingetrokken. Broodjes klaargezet en de kinderen mogen ze zelf beleggen. Ook dit is weer goedgekeurd door dochterlief

Na 2 broodjes zit ik afgetopt. Als toetje nog watermeloen, lekker fris.
Wat een geslaagde dag was vandaag, heerlijk weer en genoten.





Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Laatst bewerkt: