Beef en Steak

Zwemmen, F1 en pulled pork

 
 
 

mamajolijn

Stoker
Berichten
250
Het wordt lekker weer en ik heb zin om de bbq te gebruiken en het zwembad op te zetten. Zaterdag gerookte kip op de bbq en de plonspool opgezet en zondag voor het eerst pulled pork.

Bij de slager heb ik een procureur van 2,5 kilo besteld. Mijn collega verklaard me voor gek en zegt dat dat veel te veel is. Uitgelegd dat hij 2 kindertjes van 4 en 8 heeft en ik 3 van 12, 14 en 19 die wel wat lusten . En de dag erop loaded fries .
De slager heeft de pulled pork al gepekeld, dus ik hoef niet meer te injecteren, scheelt weer. Verder het alom geroemde wedstrijdrecept van Dennis en de Sea Side Smokers gebruikt. Mijn dank voor het plaatsen van het recept en werkwijze.

Voor het eerst sta ik met zo'n homp vlees in mijn handen, wel ff wennen. 's Avonds in de rub en de volgende ochtend rond 10 uur op een perfect warmgestookte Momma G. Het lukte ook prima om de temperatuur gedurende de dag op 120 graden te houden. Ik begin het een beetje onder de knie te krijgen.

De Meater geeft keurig de temperatuur aan en ik kan lekker in het zwembad F1 kijken. Na 3,5 uur zit het vlees op 74 graden. Tijd om de glaze erop te doen. Dan moet het eigenlijk nog 2 uur op de bbq, dan inpakken en doorgaren tot 88 graden. Tijd genoeg om te kijken of Max of Lando gaat winnen vandaag. Het wordt Max, maar ik vind de strijd met Lando erg leuk!
Met 1,45 uur zitten we al op 85 graden. Toch gelijk maar ingepakt. Na een uurtje geeft de Meater 88 graden, maar met prikken vind ik het nog niet mals genoeg. Uiteindelijk bij 92 graden en in totaal 6,5 uur kan het van de bbq af en dan nog een uurtje rusten.
Na een uur wachten de homp vlees aan stukken gescheurd (netjes met 2 vorken) en de saus erdoor.

Dan is het tijd om tafel te dekken. De coleslaw had ik 's morgens al gemaakt en is lekker ingetrokken. Broodjes klaargezet en de kinderen mogen ze zelf beleggen. Ook dit is weer goedgekeurd door dochterlief .
Na 2 broodjes zit ik afgetopt. Als toetje nog watermeloen, lekker fris.

Wat een geslaagde dag was vandaag, heerlijk weer en genoten.
20240623_104611.jpg
20240623_105337.jpg
20240623_110656.jpg
20240623_142741.jpg
0a1156d4d883460198e8c167b938893e.jpg
8f18b622b7c72adb4acadf7578c56e3b.jpg
62986a25a5c118f3a5bae9fa4327a8b3.jpg
20240623_173424.jpg
20240623_183515.jpg
20240623_184448.jpg
ec72c7e1ac0f1729a829d2e1071f2aca.jpg
20240623_185455.jpg
0a44e00f5e8d44600ae211337e45f39c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Man man, wat een prachtig verslag en het ziet er zéér relaxed en heerlijk uit🔝
 
Ja joh, heerlijk!

Die watermeloen komt hier zomers als salade voorbij met feta en munt... super lekker!
 
Ja joh, heerlijk!

Die watermeloen komt hier zomers als salade voorbij met feta en munt... super lekker!
Doen wij ook vaak, maar als toetje vond ik dat minder geschikt. Mocht je nog een andere variatie willen: ook zwarte olijven toevoegen ;).
 
Mooie PP gefeliciteerd met je Knor.
Watermeloen ook heerlijk.
De ene helft van de BBQ-ers vindt PP met coleslaw het lekkerst, wij zijn van de andere helft, plakjes augurk. De coleslaw eventueel als salade erbij
 
Laatst bewerkt:
Mooie PP gefeliciteerd met je Knor.
Watermeloen ook heerlijk.
De ene helft van de BBQ-ers vindt PP met coleslaw het lekkerst, wij zijn van de andere helft, plakjes augurk. De cokeslaw eventueel als salade erbij
Met plakjes augurk klinkt ook lekker! Ik heb nog over, dus dat gaan we proberen. Cokeslaw klinkt ook lekker, maar niet zo geschikt voor kinderen :ROFLMAO:
 
Met plakjes augurk klinkt ook lekker! Ik heb nog over, dus dat gaan we proberen. Cokeslaw klinkt ook lekker, maar niet zo geschikt voor kinderen :ROFLMAO:
Effe aangepast :giggle:
 
Doen wij ook vaak, maar als toetje vond ik dat minder geschikt. Mocht je nog een andere variatie willen: ook zwarte olijven toevoegen ;).

Bestrooien met chili-vlokjes en dan even grillen is ook fijn!
 
Ziet er goed uit, zowel de PP als het plonsbad 😉. Gefeliciteerd met je 🐷.
 
Ziet er heel goed uit 😁 wat kan een mens nog meer willen dan een dagje bbq met F1 😊
Straks hopelijk weer een goed duel tussen Lando en Max 😁
 
pulled pork kun je nooit genoeg hebben, laat zich prima opwarmen.

Doen wij ook vaak, maar als toetje vond ik dat minder geschikt. Mocht je nog een andere variatie willen: ook zwarte olijven toevoegen ;).
ook lekker om er citroen sap over heen te druppelen
 
Nog gefeliciteerd met je 🐷 de loaded fries zien er ook erg lekker uit!
 
Heb van de week macaroni met pp gemaakt, ook erg lekker om je restjes op te maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan