BasBQ
Beef en Steak

Zware jongens

 
 

Rdj

Gemarineerd
Berichten
2.307
Afgelopen weekend rollade gemaakt voor de jongens op het werk .
2 stuks van om en nabij 2,5kg per stuk .
Had 2 procureur besteld bij de sligro .
Drooggedept en een beetje getrimd toen gevlinderd. Bestrooid met volgende kruiden mix.
2 el zout
1 el peper
1 zakje 20 gr foelie
1 el kardemom
1 el zoete paprikapoeder
0,5 el nootmuskaat
0,5 el gemberpoeder
0,5 el kurkuma
Het vlees gerold en gebonden.
Buitenkant een marinade gemaakt van .
4 el ketjap manis
2 el Dion mosterd
2 el bruinesuiker
3 el olijfolie
1,5 dag gemarineerd in de koelkast.
Op de kamado op +- 115 graden Met een chunk kersenhout.
Geheel heeft er iets meer dan 3 uur op gelegen.
Tot een kern temperatuur van 66 .
20 min laten rusten .
Alvast een schijf bij het biertje 😋heerlijk.
De rest naar het werk, daar licht gegrild op de weber e Q en met een goed
gevulde champignone saus hebben we alles opgegeten 😄
20221112_103117.jpg
20221113_121453.jpg
20221113_123435.jpg
20221113_124414.jpg
20221114_214052.jpg
20221114_214335.jpg
 
Laatst bewerkt:
De jongens op het werk zullen zeer tevreden zijn geweest.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Die zien er goed uit!

Weet je zeker dat je niet bij ons wil komen werken?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Wauw , deze onthoud ik

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Je collega’s mogen blij met je zijn! Nemen zij ook weleens wat voor jou mee?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Je collega’s mogen blij met je zijn! Nemen zij ook weleens wat voor jou mee?
Ze zijn niet zo culinair aangelegd 😄, maar zij betalen en ik maak het .
 
Ze zijn niet zo culinair aangelegd 😄, maar zij betalen en ik maak het .
Ooooh 🤑🤑 hahaha
Heb je ze wel verteld dat dit een culinaire hoogstand is?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
mooie stukjes vlees. Zien er gaaf uit.
Helaas mogen wij op het werk geen bbq aansteken. ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Afgelopen weekend rollade gemaakt voor de jongens op het werk .
2 stuks van om en nabij 2,5kg per stuk .
Had 2 procureur besteld bij de sligro .
Drooggedept en een beetje getrimd toen gevlinderd. Bestrooid met volgende kruiden mix.
2 el zout
1 el peper
1 zakje 20 gr foelie
1 el kardemom
1 el zoete paprikapoeder
0,5 el nootmuskaat
0,5 el kurkuma
Het vlees gerold en gebonden.
Buitenkant een marinade gemaakt van .
4 el ketjap manis
2 el Dion mosterd
2 el bruinesuiker
3 el olijfolie

@Rdj Ziet er goed uit! Deze ga ik proberen komend weekend.
Is dit per procureur of totaal voor beide?
Op je eerste foto staat ook nog gember?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
@Rdj Ziet er goed uit! Deze ga ik proberen komend weekend.
Is dit per procureur of totaal voor beide?
Op je eerste foto staat ook nog gember?
Dit was voor beide.
Inderdaad gemberpoeder, was hem vergeten bij te zetten ☺️.
Staat er nu wel bij 😄.
 
Laatst bewerkt:
Lekker gaan we onthouden en ook zeker een x maken! bedankt voor het delen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Dit weekend deze gemaakt

De tijd van 60 tot 66 graden duurde heel lang
1 kant was er al even. Maar uiteindelijk goed gelukt

Sommige vonden hem te kruidig (toch even de shaker moeten gebruiken). Maar de andere helft warmen we vanavond wel op in een zelf gemaakte jus dan wordt t wel minder

d13b9df03569178558635e6855eb5f7a.jpg

58fb77c9980aa58f061104cb3d47bf5c.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Zit inderdaad een beste laag kruiden in als ik de kruiden rand zo zie , licht dekkend is voldoende.
Ziet er wel sappig uit en mooie rookring👍🏻.
Het is de kunst om een rollade in zijn geheel even dik te krijgen zodat de garing ook gelijkmatig is .
Doe eerst een 2x kruislings een touwtje in de lengte dan om de 4/5 cm in de breedte er om heen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan