- Berichten
- 7.251

Beste BBQ-vrienden!
Graag deel ik hieronder het recept van mijn overbuurvrouw Geertje.
Zuchini Pickles
1 kilo courgettes
2 grote uien
2 eetlepels zout
1,5 kopje (225 ml) suiker
1,5 kopje (225 ml) witte azijn
1 theelepel selderijzaad
2 theelepel mosterdzaad
1 theelepel kurkuma/geelwortel
Snijd de courgettes in linten en de uien in dunne halve maantjes.
Doe de courgettes in een schaal en strooi daar laag voor laag het zout over.
Hussel af en toe door elkaar en laat in totaal 2 uur staan.
Spoel dan het zout van de courgettes onder de kraan en laat uitlekken (of gebruik een sla centrifuge).
Kook de uien met het suiker, de azijn, het selderijzaad, het mosterdzaad en de geelwortel 10 minuten lang in een pannetje.
Giet het hete uimengsel daarna over de uitgelekte courgettes en laat weer 2 uur staan.
Breng het mengsel vervolgens weer in een pan zachtjes voor 10 minuten aan de kook.
Breng het kokend hete courgette mengsel over in (Weck-)potten en druk aan zodat alles onder de geelgroene vloeistof staat, sluit de pot af en zet op z'n kop weg.
Na het afkoelen kun je de buitenkant van de potten even afspoelen met koud water en weg zetten in de koelkast.
Blijft gesloten echt maanden goed, maar probeer dat maar eens!
Vooral zalig op een broodje Pulled Pork, Pulled Chicken en andere lekkere pittige stoofvleesjes!

Smakelijk!