- Berichten
- 66
Prachtige nazomerse dag in la Bourgogne vandaag, en van alles op de planning...
Onder andere weer es spiesjes bœuf fromage, kan ze hier ook kant en klaar ingevroren bij de aziatische supermarkt kopen, maar zelfgemaakt zijn ze veel lekkerder en ik wilde experimenteren...
Spiesjes vast laten weken in warm water...
Kaas in gelijke rechthoekige repen snijden, ik nam 'meule fruité ', maar Hollande kaas wil ook perfekt, of compté, emmental, etc.
Elle strip kaas in een plakje carpaccio rollen, strak rollen zodat het mooi blijft zitten.
Dan heb je als het goed is zulke pakjes.
Ondertussen gmc aangestoken met beukmot en in de morso forno gezet.
Vlees/kaaspakjes samen met een mooi stukje buikspek van de locale slager in de rookoven gezet:
En zo lekker anderhalf uur met rust gelaten.
Ondertussen had manlief honger en deed ie zich tegoed aan locale lekkernij.....wie vindt wat het is???
Aan mij niet besteed.....ik woon hier al meer dan twintig jaar maar sommige dingen heb ik nooit geproefd en zal ik misschien ook nooit proeven waaronder dit...
Na anderhalf uur de pakjes er uit gehaald, ze hadden een lekkere rookgeur gekregen

Na ongeveer drie minuutjes...
En dan nog ff mooi op een bordje...
Bon appétit en bedankt voor het lezen

