BasBQ
Beef en Steak

Zoete aardappel salade met rucola en Citroen-salsa Verde

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.902
Ik dacht al dat ik hem eens uit had getypt, maar die is verloren gegaan in de tijd (in high and fast)..
Een heerlijke salade die met de heerlijke citroen dressing hier vaker op tafel staat, zo gisteren ook weer dus ik dacht ik deel m maar weer.
Recept komt uit het boek van Julius Jaspers. (Het complete BBQ Boek, maar volgens mij staat hij ook in Simple Smart BBQ?)
Hier een foto van 3 jaar geleden alweer..
img_20200417_180823-jpg.109



Recept is voor 4 personen, betreft 2 recepten.

Voorbereiding
15 minuten
Afmaken 15 minuten
BBQ 250 graden, direct vuur.

Ingrediënten.
1 kilo zoete aardappel, geschild en in plakken
200g rucola
1 sjalot in ringen
Citroen-salsa Verde (receptje plaats ik hieronder)
30g hazelnoten. Getoast en grofgehakt. (of andere noten)

1. Breng de plakken aardappel in (optioneel: gezouten) water aan de kook. Laat 5 minuten garen, giet af en laat even uitdampen.

2. Meng de rucola met de sjalot en de citroen salsa verde

3. Grill een goede grillruit aan beide zijden van de plakken aardappel. Laat 3 Minuten afkoelen en meng met de rucola.

4. Serveer op een platte schaal, zodat de aardappels en de rucola niet kapot drukken.

5. Bestrooi met hazelnoten.


De bijbehorende foto's:
(Gisteren dus gegeten met gezouten, gerookte amandelen ipv amandelen, net zo lekker)
IMG_2060.jpg
IMG_2061.jpg
IMG_2063.jpg




Citroen-salsa Verde

Bereiding 20 minuten
Marineren 30 minuten

2 citroenen, sap en rasp
1 teen knoflook, schoon en geperst
Half bosje peterselie, alleen blaadjes, fijngesneden
Kwart bosje munt, alleen blaadjes, fijngesneden.
20g kappertjes, fijngesneden
2 ansjovis filets, fijngesneden
1 el scherpe mosterd
180ml extra verginenolijfolie.

1.
Maak citroensap en -rasp, knoflook, peterselie, munt, kappertjes, ansjovis en mosterd fijn met olijfolie. Laat een half uur staan.
(wij maken hem zonder kappertjes en ansjovis)

2.
Breng op smaak met zout en peper.

IMG_2059.jpg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan