Beef en Steak

Zelfgemaakt keukenmes

Oud topic maar wat mooi gemaakt zeg:love: Staat ook nog hoog op mijn verlanglijst om zelf een mes te maken. Na de corona perikelen ga ik ook zsm een workshop volgen.
 
Oud topic maar wat mooi gemaakt zeg:love: Staat ook nog hoog op mijn verlanglijst om zelf een mes te maken. Na de corona perikelen ga ik ook zsm een workshop volgen.
Waarom wachten tot na Corona? Genoeg info op YouTube om zelf te beginnen :) Een lap 1.2510-staal is niet zo duur (Dat is wat ze in de USA O1 noemen) en verder heb je aan een vijl, schuurpapier, boormachine en een ijzerzaag genoeg. Sterker nog: ik doe daar nog steeds 90% van het werk mee.

Harden kan zelfs in een kolenbbq als je er een blazer op zet :)

Zie bijvoorbeeld:
 
zou het supervet vinden als ik iemand zou kunnen vinden die voor mij een gaaf persoonlijk keukenmes zou kunnen maken, lijkt me ook iets hebben om niet gewoon te bestellen ergens..
 
Dit is trouwens de laatste creatie:
831A1466-1893-4636-AF47-5536C55959A4.jpeg

75FB6C08-2A14-47BB-8650-624BDB0504FE.jpeg

3102FB16-00C6-4F52-81B7-8462D6C8346C.jpeg


23cm lemmet, van 2mm dik O1 staal. Greep is gemaakt van gestabiliseerd eikenhout van een GlenFarclas whiskyvat met liners van wit G10.
 
Cool ! mooi handvat ook 👍
 
Mooi staaltje vakmanschap!! Dat GlenFarclas vat kun je nog mooi gebruiken als rookhout. En met de deksel kun je menig Cave bezitter blij maken....hint, hint
Haha, die hadden ze niet voor een prikkie te koop bij de distillery 😉 De losse duigen verkochten ze er voor 5 pond per stuk. Nog spijt dat ik er maar 2 meegepakt heb.
 
Mooi resultaat.
 
Heel gaaf om te zien! Blijf vooral posten hier, zulk puik werk kan ik ontzettend van genieten!
Zo wil ik ooit eens een mes op bestelling laten maken. Voorkeur damascus, Chinees mes.
 
Waarom wachten tot na Corona? Genoeg info op YouTube om zelf te beginnen :) Een lap 1.2510-staal is niet zo duur (Dat is wat ze in de USA O1 noemen) en verder heb je aan een vijl, schuurpapier, boormachine en een ijzerzaag genoeg. Sterker nog: ik doe daar nog steeds 90% van het werk mee.

Harden kan zelfs in een kolenbbq als je er een blazer op zet :)
Ik vroeg mij af of harden altijd nodig is? als je nu de basisvorm van je mes uit zo'n rond kwaliteits zaagblad haalt is dat dan nog nodig, zijn die niet gehard?

Als paardenmens altijd een zakmes op, nou ja, zak dus omdat ik dat constant nodig heb, (Coldsteel recon1 voor de kenners) maar zelf eens een vast mes maken zie ik wel zitten.
 
zou het supervet vinden als ik iemand zou kunnen vinden die voor mij een gaaf persoonlijk keukenmes zou kunnen maken, lijkt me ook iets hebben om niet gewoon te bestellen ergens..
Als je even zoekt op het www onder messenmaker dan komt er een hele lijst. Een echt handgemaakt Chef's mes van top damascusstaal kan zomaar 4 cijfers worden. Ben nu zelf bezig met het vervangen van een heft. Het type waar ik aan begonnen ben valt mij echt tegen. En ik heb bijna alle gereedschappen. Ik heb eraan gedacht om een kant en klaar lemmet te kopen en dat te slijpen en er een handvat aan te maken maar ik kan geen mes vinden dat ik mooi vind en betaalbaar vind.
 
Ook dit is een mooie hobby waar hier een plekje voor mag zijn.
Mooie messen!
 
Toch een belangrijk stuk gereedschap bij het koken.
 
Super mooi ambacht!. En dat zonder te smeden toch? Ik maak zelf houten lepels en zo maar een mes ga ik me toch ook een keer aan wagen. Zal niet zo mooi zijn als die van jou natuurlijk. Maar het gaat er om dat je trots bent op wat je maakt en dat mag jij zeer zeker zijn !!
 
Echt super gaaf zeg! Zien er prachtig uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan