Hallo allemaal,
Ben verleden jaar begonnen met de bouw van een smoker, dikke 250 liter ketel gescoord, en daar een deksel in gemaakt.
Nu moest daar nog een firebox aan gemaakt worden en na enig rekenwerk zou deze om en nabij de 80 liter moeten zijn, laten we nou net geen ketel hebben van 80 liter maar wel 2 van 60.
dus bovenkanten eraf geslepen en 2 ketels aan elkaar gelast, de afgeslepen bovenkant kan gelijk als asla dienen.
Na het aanlassen van de box kwam ik er later achter dat deze er niet geheel recht aanhangt maar een beetje scheef gegaan is, het is me teveel moeite om hem er weer af te slijpen en er recht aan te hangen het is maar een vuurbox.
Schoorsteentje erop gemaakt.
Gaatje gemaakt om de warmte en de rook richting smokeketel te krijgen.
vandaag weer verder gegaan maar ben vergeten foto's te maken, die houd je te goed, heb de smoker op poten aan de aanhanger gelast deurtje in de vuurbox gemaakt en het gat van de box naar de smoker wat vergroot.
Heb ondertussen wat temperatuurmetertjes besteld.
Zoek alleen nog een rooster van 1m15 lang bij 48 cm of 2 van van 80cm bij 48 cm dat is volgens mij nog beter.
Ga nog hoeklijn in de smoker lassen om het rooster op te kunnen laten rusten.
Als er mensen zijn die nog handige tips hebben of spullen weten die handig zou kunnen zijn dan hoor ik dat graag.
Ben verleden jaar begonnen met de bouw van een smoker, dikke 250 liter ketel gescoord, en daar een deksel in gemaakt.


Nu moest daar nog een firebox aan gemaakt worden en na enig rekenwerk zou deze om en nabij de 80 liter moeten zijn, laten we nou net geen ketel hebben van 80 liter maar wel 2 van 60.
dus bovenkanten eraf geslepen en 2 ketels aan elkaar gelast, de afgeslepen bovenkant kan gelijk als asla dienen.

Na het aanlassen van de box kwam ik er later achter dat deze er niet geheel recht aanhangt maar een beetje scheef gegaan is, het is me teveel moeite om hem er weer af te slijpen en er recht aan te hangen het is maar een vuurbox.
Schoorsteentje erop gemaakt.

Gaatje gemaakt om de warmte en de rook richting smokeketel te krijgen.

vandaag weer verder gegaan maar ben vergeten foto's te maken, die houd je te goed, heb de smoker op poten aan de aanhanger gelast deurtje in de vuurbox gemaakt en het gat van de box naar de smoker wat vergroot.
Heb ondertussen wat temperatuurmetertjes besteld.
Zoek alleen nog een rooster van 1m15 lang bij 48 cm of 2 van van 80cm bij 48 cm dat is volgens mij nog beter.
Ga nog hoeklijn in de smoker lassen om het rooster op te kunnen laten rusten.
Als er mensen zijn die nog handige tips hebben of spullen weten die handig zou kunnen zijn dan hoor ik dat graag.