- Berichten
- 145
Vandaag spontaan zin in een grove stoofpot.
En alle ingedienten al in huis, wel zo makkelijk op een luie zondag
Dit x een stoof met de braairub van #defikerin no.3
Een erg lekkere rub voor rundvlees!
De sucade in grote stukken gesneden zodat de stukken ook nog ff op grill konden.
De stukken in de rub gezet en ca. Een 2 uur in laten trekken.
De DO direct op het rooster, wat zonnebloemolie erin, 3 uien grof gesneden en lekker aanbakken met wat fijn gehakte knoflook.(3 tenen)
De DO er even af, vleesjes kort grillen.
Vlees in de pan en terug in de BGE.
Nog 2 eetlepels van de rub erbij gedaan en lekker doorroeren.
Ca. 200ml kippenbouillon, een scheut ketjap, 2 laurierblaadjes, 2 steranijsjes en de fles Zeezuiper erbij.
Na een uurtje een paar champignons (grof gesneden) erbij gedaan en nu nog 2 uurtjes geduld....
De Zeezuiper is een mooie triple van de Scheldebrouwerij. Vernoemt naar een moerasgebied dat "kon zuipen als de zee" en heel Bergen op Zoom in de middeleeuwen van drinkwater voorzag.
De rub van #defikerin komt uit Hoogerheide dus al met al een soort van Brabantse Wal stoofpotje
Dat wordt smullen straks!
En alle ingedienten al in huis, wel zo makkelijk op een luie zondag

Dit x een stoof met de braairub van #defikerin no.3
Een erg lekkere rub voor rundvlees!
De sucade in grote stukken gesneden zodat de stukken ook nog ff op grill konden.
De stukken in de rub gezet en ca. Een 2 uur in laten trekken.
De DO direct op het rooster, wat zonnebloemolie erin, 3 uien grof gesneden en lekker aanbakken met wat fijn gehakte knoflook.(3 tenen)
De DO er even af, vleesjes kort grillen.
Vlees in de pan en terug in de BGE.
Nog 2 eetlepels van de rub erbij gedaan en lekker doorroeren.
Ca. 200ml kippenbouillon, een scheut ketjap, 2 laurierblaadjes, 2 steranijsjes en de fles Zeezuiper erbij.
Na een uurtje een paar champignons (grof gesneden) erbij gedaan en nu nog 2 uurtjes geduld....
De Zeezuiper is een mooie triple van de Scheldebrouwerij. Vernoemt naar een moerasgebied dat "kon zuipen als de zee" en heel Bergen op Zoom in de middeleeuwen van drinkwater voorzag.
De rub van #defikerin komt uit Hoogerheide dus al met al een soort van Brabantse Wal stoofpotje

Dat wordt smullen straks!
Laatst bewerkt: