BasBQ
Beef en Steak

zeeuwsspek

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
Vandaag maar eens Zeeuws spek maken volgens recept van Dennis www.bbqnl.com. Is een stuk biikspek van 800 gram.

Donderdag de marinade gemaakt met de volgende

6 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels dijonmosterd
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels zwarte peper - versgemalen
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder.

Heb met een vork gaatjes in het spek geprikt zodat de marinade goed kan intrekken.

Vrijdag
De smokefire op 150 graden.
Spek erop en 2 uurtjes later had ik een kern temp van 70 graden. Aflaten koelen en heerlijk voor bij de borrel zaterdag. groetjes jeroen

IMG_20211022_190410_501.jpg


IMG_20211022_190410_597.jpg


IMG_20211022_190410_639.jpg


IMG_20211022_190410_669.jpg


IMG_20211022_190410_689.jpg


IMG_20211022_190410_718.jpg


IMG_20211022_190410_741.jpg


IMG_20211022_190410_764.jpg
 
Zeeuws spek is zo ontzettend lekker 🥰 toen ik nog een kleine Jet was, had je bij ons in dorp een slager met van die stukken Zeeuw spek op een schaal die op de toonbank stond en dan mocht jezelf een stuk uitzoeken 🥳
Deze ziet er echt heerlijk uit en had het graag willen proeven, snoepen of op een broodje, het maakt mij niet uit 😃
 
Ziet er heerlijk uit.
Ondanks het inprikken lijkt het op je doorsnede dat de marinade niet echt diep erin trekt. (Of zie ik het verkeerd?)
 
Dat ziet er toch wel heerlijk uit zeg. Dat moet ik ook eens gaan maken.

Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan