- Berichten
- 65
Als je uit Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) komt, dan kan je er niet onderuit om dit ooit eens te maken. Het ligt hier zowieso bij iedere slager in het schap. Zeeuws spek. Echt heerlijk. Ik heb het recept aangehouden van NOSKOS. 1 kilo buikspek en lekker laten marineren in de koelkast
De volgende dag de Weber Mastertouch aangestoken en laten branden op een graad of 150. Thermometer erin en lekker laten garen. Het ene stuk was iets dikker als het andere dus was ook iets eerder klaar. Om en nabij 2 uurtjes op de bbq gelegen.
Uiteindelijk helemaal terug laten koelen en op dunne plakjes gesneden. Heerlijk op brood of de eind stukjes gewoon zo op snoepen. Heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.
De volgende dag de Weber Mastertouch aangestoken en laten branden op een graad of 150. Thermometer erin en lekker laten garen. Het ene stuk was iets dikker als het andere dus was ook iets eerder klaar. Om en nabij 2 uurtjes op de bbq gelegen.
Uiteindelijk helemaal terug laten koelen en op dunne plakjes gesneden. Heerlijk op brood of de eind stukjes gewoon zo op snoepen. Heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.