BasBQ
Beef en Steak

Zeeuws spek

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Ik wil graag een keer zeeuws spek maken.
Heeft iemand nog een lekker recept voor mij.
 
Ik helaas niet, maar staat bij mij ook in de planning, dus volg het draadje even..
 
Mike, hier staat een recept, maar dat zou ik niet volgen ;)
Lees even de reacties daar komen nog een paar andere voorbij met opmerkingen die me beter lijken.

Let op wel colorozo gebruiken!!!
 
Frits zei:
Mike, hier staat een recept, maar dat zou ik niet volgen ;)
Lees even de reacties daar komen nog een paar andere voorbij met opmerkingen die me beter lijken.

Let op wel colorozo gebruiken!!!

Oke Frits.
Heb je dan mischien wel de link voor ons.
 
Ben een stuk verder,hier kan ik wel wat mee.
 
Dacht ik wel ;) dat Walchers spek recept ziet er wel goed uit
 
Ik heb al de recepten maar op geslagen.
 
Frits zei:
Dacht ik wel ;) dat Walchers spek recept ziet er wel goed uit
ziet er zeker goed uit, echter er wordt gesproken over een tijd pocheren waarna het stuk nog even de oven ingaat. Dat laatste kan zeker ook op de bbq, maar wat zal het resultaat zijn als het pocheren ook wordt vervangen voor bbq tijd? Droger, stugger?
 
eikie zei:
Frits zei:
Dacht ik wel ;) dat Walchers spek recept ziet er wel goed uit
ziet er zeker goed uit, echter er wordt gesproken over een tijd pocheren waarna het stuk nog even de oven ingaat. Dat laatste kan zeker ook op de bbq, maar wat zal het resultaat zijn als het pocheren ook wordt vervangen voor bbq tijd? Droger, stugger?
Ik zou hem enkel op de bbq doen,tot de juiste kerntemperatuur.(73-75gr.c)
Dometempratuur op 105gr.c
 
het recept van Roland is inderdaad het originele recept.
Niet pocheren, maar gewoon op de Q, niet te heet vanwege de ketjap en kern 72 graden.
( kan het weten ben zelf slager ;) )
 
Henny zei:
Ik ga je volgen Mike, ben heel benieuwd, vind zeeuws spek van me slager al heerlijk.

Kom je soms bij mij in de winkel? :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan