- Berichten
- 68
Vandaag weer eens zeeuws spek gemaakt. Een mooi stuk buikspek van B&S van 1100 gram eerst een dag in de pekel gezet.
Pekel gemaakt van zeezout, zwarte peperkorrels, kruidnagel en laurierblad.

Na 24 uur afgespoeld en in twee stukken gesneden, in de ziplockzak met de marinade er bij en voor twee dagen de koeling in.


Marinade gemaakt van grove mosterd, dijon mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en cayennepepersaus.
Vandaag de weber opgestookt en het spek gerookt met een handvol appelhout

Na bijna drie uren was de kerntemperatuur 74 graden. Even een klein stukje aangesneden om te proeven, de rest ingepakt in de folie om een nachtje af te koelen.

Het was weer heerlijk en morgen na een nacht in de koeling is het nog lekkerder!
Pekel gemaakt van zeezout, zwarte peperkorrels, kruidnagel en laurierblad.

Na 24 uur afgespoeld en in twee stukken gesneden, in de ziplockzak met de marinade er bij en voor twee dagen de koeling in.


Marinade gemaakt van grove mosterd, dijon mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en cayennepepersaus.
Vandaag de weber opgestookt en het spek gerookt met een handvol appelhout

Na bijna drie uren was de kerntemperatuur 74 graden. Even een klein stukje aangesneden om te proeven, de rest ingepakt in de folie om een nachtje af te koelen.

Het was weer heerlijk en morgen na een nacht in de koeling is het nog lekkerder!