- Berichten
- 68
Een stuk Beef&Steak buikspek zonder zwoerd van 1100 gram gistermorgen in de gekruide pekel gezet.
Pekel van zeezout, zwarte peperkorrels, kruidnagel en laurierblad.

Een nacht in de koelkast en vanmiddag afgespoeld, droog gedept en in twee stukken gesneden.

Marinade gemaakt van:
-Grove mosterd
-Dijon mosterd
-Ketjap manis
-Paprikapoeder
-Uienpoeder
-Knoflookpoeder
-Bruine basterdsuiker
-Cayennepepersaus

Alles in de ziplockzak en terug de koeling in. Vrijdag op de smoker met appelhout.

Eindelijk vrijdag dus de "El Cheapo" opgestart

Behalve het buikspek ook een paar spareribs erbij

De temperatuur zo rond de 115 graden constant, ondertussen maar een koude versnapering tijdens het wachten

Na ca. 3 uren het spek in de folie verpakt en langzaam af laten koelen. Een stukje aangesneden en nog nooit zo iets fijns geproefd!
Het vooraf pekelen heeft zeker bijgedragen aan de smaak en is dus zeker een aanrader!

De ribbels mogen nog even een half uurtje...

Pekel van zeezout, zwarte peperkorrels, kruidnagel en laurierblad.

Een nacht in de koelkast en vanmiddag afgespoeld, droog gedept en in twee stukken gesneden.

Marinade gemaakt van:
-Grove mosterd
-Dijon mosterd
-Ketjap manis
-Paprikapoeder
-Uienpoeder
-Knoflookpoeder
-Bruine basterdsuiker
-Cayennepepersaus

Alles in de ziplockzak en terug de koeling in. Vrijdag op de smoker met appelhout.

Eindelijk vrijdag dus de "El Cheapo" opgestart

Behalve het buikspek ook een paar spareribs erbij

De temperatuur zo rond de 115 graden constant, ondertussen maar een koude versnapering tijdens het wachten

Na ca. 3 uren het spek in de folie verpakt en langzaam af laten koelen. Een stukje aangesneden en nog nooit zo iets fijns geproefd!
Het vooraf pekelen heeft zeker bijgedragen aan de smaak en is dus zeker een aanrader!

De ribbels mogen nog even een half uurtje...
