- Berichten
- 272
Het weekend was weer lekker! Het weer was goed, de BBQ stond weer aan en vrienden kwamen eten en drinken! Ik had zin om een stukje buikspek om te toveren tot een Zeeuws Spek. Ik heb her en der wat recepten ervoor gezocht en ben uiteindelijk tot een aardige variatie gekomen. Vrijdagmiddag naar de Makro een buikspek gekocht van iets meer dan 2 kg. Misschien wat veel om met z'n twee?n op te eten, dus vrienden uitgenodigd om zaterdagmiddag langs te komen. Ik heb vrijdagavond een mooie marinade gemaakt en de spekkies ingesmeerd in de koelkast gelegd.
Ingredi?nten:

Effe flink door de mixer:

Op zaterdagmiddag de spekkies uit de marinade gehaald en die zagen er al mooi uit!

De drie spekkies mochten zich gaan vermaken op het rooster met wat warmte en rook

Inmiddels had mijn maat al een paar keer gebeld, dat hij ook iets wilde maken. Hij wist wel een leuke... een Fatty! Nou ben ik gelukkig niet de enige die geen kaas lust, hij ook niet
dus een fatty zonder de kaas. Hij stuurde mij tussendoor al een paar foto's van het vlechtwerk en een rolletje gehakt, die wil ik jullie ook niet onthouden natuurlijk:



Het werd dus wel best heel veel om te gaan eten... gelukkig appte een andere vriend van me, of ik zin had om wat te komen drinken bij hun. Helaas dat gaat niet lukken, we krijgen al eters, maar als jullie zin hebben, kom naar ons en eet gezellig mee
.
De fatty mocht inmiddels aanschuiven op de gril, naast zijn buikspek vriendjes:

En toen moesten we geduld hebben. De tuin was gelukkig redelijk gevuld met visite, de tijd ging snel genoeg. Na een paar uurtjes konden we gaan proeven of de creaties gelukt waren:

Ik had ook nog een aardappelsalade gemaakt, waar o.a. gebakken spekkies inzaten, dus het was een lekker bordje!

De dames hadden netjes hun bordje op en waren er wel klaar mee... de heren gelukkig nog niet, want we hadden nog wat spek over!

Hierna was het echt wel gedaan met eten. Het was weer heerlijk! Het stuk wat nog over was, is naar de koelkast verhuisd.
De volgende dag een stukje van afgesneden om te kijken hoe het koud smaakt (normaal gesproken haalt niets de volgende dag!) en dat smaakte zo mogelijk nog lekkerder dan de dag ervoor! Ik heb een klein stukje over kunnen houden om vandaag op mijn brood te mee te nemen. Volgende keer toch iets meer maken, om koud op te kunnen eten!

Nu even een boterhammetje met spek eten
Groeten,
Sander
Ingredi?nten:

Effe flink door de mixer:

Op zaterdagmiddag de spekkies uit de marinade gehaald en die zagen er al mooi uit!

De drie spekkies mochten zich gaan vermaken op het rooster met wat warmte en rook


Inmiddels had mijn maat al een paar keer gebeld, dat hij ook iets wilde maken. Hij wist wel een leuke... een Fatty! Nou ben ik gelukkig niet de enige die geen kaas lust, hij ook niet




Het werd dus wel best heel veel om te gaan eten... gelukkig appte een andere vriend van me, of ik zin had om wat te komen drinken bij hun. Helaas dat gaat niet lukken, we krijgen al eters, maar als jullie zin hebben, kom naar ons en eet gezellig mee

De fatty mocht inmiddels aanschuiven op de gril, naast zijn buikspek vriendjes:

En toen moesten we geduld hebben. De tuin was gelukkig redelijk gevuld met visite, de tijd ging snel genoeg. Na een paar uurtjes konden we gaan proeven of de creaties gelukt waren:

Ik had ook nog een aardappelsalade gemaakt, waar o.a. gebakken spekkies inzaten, dus het was een lekker bordje!

De dames hadden netjes hun bordje op en waren er wel klaar mee... de heren gelukkig nog niet, want we hadden nog wat spek over!

Hierna was het echt wel gedaan met eten. Het was weer heerlijk! Het stuk wat nog over was, is naar de koelkast verhuisd.
De volgende dag een stukje van afgesneden om te kijken hoe het koud smaakt (normaal gesproken haalt niets de volgende dag!) en dat smaakte zo mogelijk nog lekkerder dan de dag ervoor! Ik heb een klein stukje over kunnen houden om vandaag op mijn brood te mee te nemen. Volgende keer toch iets meer maken, om koud op te kunnen eten!

Nu even een boterhammetje met spek eten

Groeten,
Sander