BasBQ
Beef en Steak

Zeebaars van de grill

 
 
 

Cheflustikniet

Kooltjesharker
Berichten
156
Gisteren deze zeebaarsjes soldaat gemaakt! Heerlijk!

Ongeacht wat je maakt, het begint natuurlijk bij fatsoenlijke inkoop. Dus zo vers mogelijk en van de visboer. Zorg dat de visboer hem schoonmaakt en ontschubt. Dat laatste kun je ook vrij makkelijk zelf (mes van achter naar voren langs de vis schrapen), maar je vindt de rest van het jaar overal schubjes, alsof er een school vissen carnaval heeft gevierd in je keuken. Ook handig: als je er meerdere maakt, zorg dat ze ongeveer even groot zijn.

Ik vul de buik met dille en citroen. Ik maak inkepingen in de buiten kant (pas op dat je niet door de graat heen snijdt) en rub de buitenkant en de inkepingen met zout en peper.

mwbbtGfpQ6CdhQnSM+mVvg.jpg


Daarna smeer ik de hele vis in met mayonaise. Dat klinkt misschien debiel (ik kom hier pas net, dus weet nog niet wat normaal bevonden wordt hier). Het doet verder niets met de smaak, maar je vis blijft in ieder geval zeker niet plakken aan je rooster.

TFlcGAprQ66Z30QGwX6uPQ.jpg


Daarna gooi ik ze op het gietijzeren rooster (200 graden, direct) voor 7 à 8 minuutjes per kant. Ik heb deze eigenlijk nog nooit getemperatuurd, maar maak ze op deze manier al een tijdje en ze komen er altijd perfect uit. Heerlijk zachte vis en krokant korstje.

EsYkxTa8QQyQk4NuXC5n3g.jpg


Als side dishes: gegrilde flespompoen (olijfolie, peper, zout, tijm) en gegrilde romaine sla (olijfolie, peper, zout, chilipoeder)

T3UtnjKyT6yAuZv4vqU3MQ.jpg


Wegens niet kunnen wachten met eten, geen foto meer van het bordje...
 
Jij mag blijven...niets is hier ongewoon.
Die zeebaars, ik zou er zo mijn gebit in willen zetten. Heerlijk.
 
Heerlijke vissen, moet het ook vaker doen
 
Mooie zeebaars, dat zal gesmaakt hebben...............................................en van welke afstand gooi jij je vis op de bbq 🤔 ik leg mijn vis op de bbq ;)
 
Zo'n hele vis blijft spectaculair om te zien. Zal ook goed gemaakt hebben!
 
Lekkere vis zo. Lust ik ook wel.

De truc achter de mayonaise is dat deze vol met olie zit (joh).
Werkt ook perfect met een steak.
 
Vis op de bbq is altijd een feestje! Dit ziet er heerlijk uit.
 
Lekkere vis zo. Lust ik ook wel.

De truc achter de mayonaise is dat deze vol met olie zit (joh).
Werkt ook perfect met een steak.
Ja, vermoedde wel iets met vet...

Met steak ook ja? Daar ervaar ik nooit echt een probleem eigenlijk. Die valt ook niet uit elkaar zoals een visje natuurlijk. Maar wel naar om iets kwijt te raken aan het rooster...
 
Ja, vermoedde wel iets met vet...

Met steak ook ja? Daar ervaar ik nooit echt een probleem eigenlijk. Die valt ook niet uit elkaar zoals een visje natuurlijk. Maar wel naar om iets kwijt te raken aan het rooster...

Bij een steak is het meer voor de korst.
 
Terug
Bovenaan Onderaan