Beef en Steak

Zalm roken

 
 

Maarten215

Vuurmaker
Berichten
84
Beste genootschappers,

ik heb ooit op mijn mini kamado een stukje zalm gerookt. Dit wilde ik graag nog een keer doen op mijn grote mannen kamado 😛

Vanmorgen naar de Makro gereden om een stuk zalm te halen. Direct maar een stuk procereur mee genomen ( er is geen betere raad dan voorraad).

De zalm gepekeld in zeezout en basterdsuiker. Na ruim een uur de zalm afgespoeld en af gedept. Hierna twee uur laten drogen in de koelkast.

De masterbuilt ingesteld op 90 graden (indirect). Voor de rook gebruik gemaakt van Alder wood snippers en een kleine chunk appel.

De zalm op een kern temperatuur van 50 graden eraf gehaald.

een woord; genieten.

7C283AC4-BCD1-48BA-9F4A-B94A3B0A2BAC.jpeg


EB5BD7DD-FB33-403D-8AE7-FDBC298EE97C.jpeg


FF836DCE-D922-4960-877D-FBCBAB7D1A4B.jpeg


AD5D8811-1667-4CD4-8DAD-DC0285B86BBC.jpeg
 
Heerlijk man! Doe je weer goed. Wat een leven zo! Super.
 
Fantastisch
Wat een prachtige plaatjes
Zal gesmaakt hebben
 
Ik citeer " genieten " . Dat wil ik best geloven. Zalm ziet er heerlijk uit.
 
Vraag, ik rook koud, daarbij begrijp ik dat het pekelen helpt bij het houdbaar maken net als het roken.
Hoe zit dat bij het warm roken, wat doet dat uurtje pekel.
 
Pas twee hele moten geportioneerd en ingevroren. Als ik dit zie krijg ik daar meteen spijt van...nu moet ik weer een moot halen
 
Vraag, ik rook koud, daarbij begrijp ik dat het pekelen helpt bij het houdbaar maken net als het roken.
Hoe zit dat bij het warm roken, wat doet dat uurtje pekel.

Dat geeft smaak!
 
Dat geeft smaak!
Doet dat zoveel In 1 uur?
Dat had ik niet verwacht.

Bij koud roken haal je het er wel uit, maar zelfs met 24 uur pekel vind ik het een subtiel effect.
 
Terug
Bovenaan Onderaan