Ganesh
Sprokkelaar
- Berichten
- 47
Gistermorgen mijn ontdooide zalmzijde in de droge/harde pekel gelegd op basis 50/50 zeezout/bruine basterdsuiker, de zalm eerst goed drooggedept, op de bodem 1-1,5 cm pekel gestrooid, de zalm met het (vel onder) op het zout gelegd, vervolgens de hele zalm ruim in de peil gelegd, nog een bak water erop gezet zodat het goed in de pekel gedrukt werd en 12 uur laten pekelen ( gister avond ) vervolgens goed afgespoeld, droog gemaakt en in de koelkast een nacht laten drogen. Vanmorgen was het 14 graden, en is een mooie temp om te starten met roken.
Vraagje, hoe doen jullie in deze tijd koud roken, en hoe lang doen jullie dat?
Zijn er ook mensen die in de pekel nog wat extra kruiden toevoegen?
Waarom lees ik overal dat het vel boven moet zijn, wat is de reden daarvoor?
Vraagje, hoe doen jullie in deze tijd koud roken, en hoe lang doen jullie dat?
Zijn er ook mensen die in de pekel nog wat extra kruiden toevoegen?
Waarom lees ik overal dat het vel boven moet zijn, wat is de reden daarvoor?