- Berichten
- 199
Vandaag even geprobeerd om zalm te roken op een cederhouten plankje volgens een filmpje van nokos.
Heb 1 zalm moot gewoon met peper en zout gekruid.
De andere met pezo, 5 spice. Daarna ingesmeerd met mosterd en daarna met donkere suiker.
Heb de dome temp gemakkelijk op 150 gekregen. Na 10 min naar 175 dat was even gepruts. Uiteindelijk op 180 uitgekomen.
Volgens het filmke was het op 20min klaar maar heeft bij mij wel een goed half uurtje geduurd.
Is het normaal dat de kolen ze hard braden op 180° koepel temp?
Het plankje is ondertussen al in 2 gebroken.
Die kan ik de volgende keer gewoon tussen de kolen steken.
De meningen waren wat verdeeld hier.
Voor mijn jongste dochter van 2 waren ze allebei lekker. Voor de oudste van 8 had liever de gewone met peper en zout.
En mijn vrouw en ik vonden ze alle 2 wel lekker.
Heb 1 zalm moot gewoon met peper en zout gekruid.
De andere met pezo, 5 spice. Daarna ingesmeerd met mosterd en daarna met donkere suiker.
Heb de dome temp gemakkelijk op 150 gekregen. Na 10 min naar 175 dat was even gepruts. Uiteindelijk op 180 uitgekomen.
Volgens het filmke was het op 20min klaar maar heeft bij mij wel een goed half uurtje geduurd.
Is het normaal dat de kolen ze hard braden op 180° koepel temp?
Het plankje is ondertussen al in 2 gebroken.
Die kan ik de volgende keer gewoon tussen de kolen steken.
De meningen waren wat verdeeld hier.
Voor mijn jongste dochter van 2 waren ze allebei lekker. Voor de oudste van 8 had liever de gewone met peper en zout.
En mijn vrouw en ik vonden ze alle 2 wel lekker.