BasBQ
Beef en Steak

Zalm op een plankje

 

Royz

Tondelzoeker
Berichten
9
Na een paar keer een geslaagde pp gemaakt te hebben, nu de tijd voor eens wat anders.
Ik had nog een zalmzijde in de vriezer liggen en hier maar de helft eens een keer bereid op een ceder plankje.

Begonnen met wat zout, dille en geraspte citroen schil op de zalm
20220810_164230.jpg


Hierna een uurtje terug in de koeling en de gg opgestart.
Ondertussen een paar aardappelen met wat olie zout en peper in de folie om mee te poffen.
Helaas weer eens niet overal foto's van gemaakt.
Na het opwarmen het plankje even op de gg en de zalm erop gelegd met 4 schijfjes citroen.
20220810_175400.jpg

Natuurlijk met wat vocht erbij. We mogen niet uitdrogen.
Tot een kern van ongeveer 52 graden de zalm laten liggen en daarna lekker smullen.
Was zeer geslaagd. Alleen de volgende keer iets minder citroen gebruiken.
Eindresultaat:
20220810_182211.jpg

Hierna was het te snel op om nog een fotootje op het bord te schieten.

Maar was zeker voor herhaling vatbaar. De kinderen vroegen al wanneer de andere helft van de zijde gemaakt werd...
 
Als de kinderen het lekker vinden “moet” je opschieten met foto’s maken
Anders is het op en heb je zelf nog niets gehad 😉
 
  • Leuk
Waarderingen: Royz
Terug
Bovenaan Onderaan