MaartenR
Tondelzoeker
- Berichten
- 20
Het is even geleden, maar alsnog verslag:
Vorige week om deze tijd bestelde ik wat plankjes via dit forum, en 2 dagen later ging de deurbel:
Prachtig! Haast jammer om ze te verbranden.
Toch mijn plan doorgezet en 2 filetjes zalm bij de visboer gehaald.
Ik heb erg getwijfeld over de 'smaakmakers'. Ik houd erg van het pure product, niet teveel zooi erop want ik wil het ding zelf gewoon graag proeven. Als het veel meuk nodig heeft om lekker te maken, waarom koop je dan een duur stuk vlees/vis? Maar toch werd ik overtuigd door Noskos op Youtube. Dus 1 stuk kreeg de Bobby Flay (met 5-spice) behandeling, de ander wat viskruiden. Gezellig samen op een voorgeweekt plankje.
Dit keer had ik met het ontsteken van de briketten iets meer geduld, en waren ze wel goed warm en kon het plankje flink gekieteld worden.
Na 16 minuten maar eens de deksel eraf. De zoete plak precies 50 graden C, de andere mocht nog even blijven liggen
Ik moet zeggen dat ik enorm verrast ben door Bobby Flay's zalm. Ik was eigenlijk bang dat ik het stukkie zou vernachelen, maar het was echt heel erg lekker.
Een volgende keer mag er nog iets meer mosterd op, en wellicht wat minder basterdsuiker, want het zoete overheerste wel een beetje. Maar dat maakt het waarschijnlijk ook zo lekker. Verder lekker sappig en flaky.
Op 1 of andere manier kan ik niet meer foto's toevoegen. Datalimiet?
Vorige week om deze tijd bestelde ik wat plankjes via dit forum, en 2 dagen later ging de deurbel:
Prachtig! Haast jammer om ze te verbranden.
Toch mijn plan doorgezet en 2 filetjes zalm bij de visboer gehaald.
Ik heb erg getwijfeld over de 'smaakmakers'. Ik houd erg van het pure product, niet teveel zooi erop want ik wil het ding zelf gewoon graag proeven. Als het veel meuk nodig heeft om lekker te maken, waarom koop je dan een duur stuk vlees/vis? Maar toch werd ik overtuigd door Noskos op Youtube. Dus 1 stuk kreeg de Bobby Flay (met 5-spice) behandeling, de ander wat viskruiden. Gezellig samen op een voorgeweekt plankje.
Dit keer had ik met het ontsteken van de briketten iets meer geduld, en waren ze wel goed warm en kon het plankje flink gekieteld worden.
Na 16 minuten maar eens de deksel eraf. De zoete plak precies 50 graden C, de andere mocht nog even blijven liggen
Ik moet zeggen dat ik enorm verrast ben door Bobby Flay's zalm. Ik was eigenlijk bang dat ik het stukkie zou vernachelen, maar het was echt heel erg lekker.
Een volgende keer mag er nog iets meer mosterd op, en wellicht wat minder basterdsuiker, want het zoete overheerste wel een beetje. Maar dat maakt het waarschijnlijk ook zo lekker. Verder lekker sappig en flaky.
Op 1 of andere manier kan ik niet meer foto's toevoegen. Datalimiet?
