- Berichten
- 257
Ik zat recent eens de recepten door te bladeren op de website van noskos en kwam daar een lekker recept tegen voor zalm op ene plankje. Dus nou had ik toevallig 2 weken terug zo'n plankje gekocht en vond ik het tijd om deze eens te proberen vandaag.
Om 13 uur vanmiddag heb ik het plankje van kokenophout in het water gelegd
Om 5 uur de bbq aangestoken met kolenstarter op iets meer dan de helft vol. Ik heb gemerkt de afgelopen tijd dat op die manier ik de temperatuur snel op 180 a 190 graden kan krijgen.
Toen de vannochtend van mn goed bevriende vishandel hier in scheveningen 2 heel erg verse zalmmoten uit de koelkast gehaald en ingesmeerd met mosterd en daarna bruine suiker er overheen.
Nu de zalm op plankje boven de kolen gelegd samen met hasselback potato's en deksel op de bbq.
Ongeveer 20 minuten later was de zalm gaar en klaar.
Ooih zo lekker. Helaas waren de aardappelen niet gelukt, na bijna 1.5 uur was de binnenkant nog niet gaar. Iemand tips daarvoor? Misschien volgende keer voorkoken?
Om 13 uur vanmiddag heb ik het plankje van kokenophout in het water gelegd
Om 5 uur de bbq aangestoken met kolenstarter op iets meer dan de helft vol. Ik heb gemerkt de afgelopen tijd dat op die manier ik de temperatuur snel op 180 a 190 graden kan krijgen.

Toen de vannochtend van mn goed bevriende vishandel hier in scheveningen 2 heel erg verse zalmmoten uit de koelkast gehaald en ingesmeerd met mosterd en daarna bruine suiker er overheen.
Nu de zalm op plankje boven de kolen gelegd samen met hasselback potato's en deksel op de bbq.

Ongeveer 20 minuten later was de zalm gaar en klaar.


Ooih zo lekker. Helaas waren de aardappelen niet gelukt, na bijna 1.5 uur was de binnenkant nog niet gaar. Iemand tips daarvoor? Misschien volgende keer voorkoken?