BasBQ
Beef en Steak

Zalm op de wsm

 
 

Robin

Sprokkelaar
Berichten
40
Vandaag lekker zalm op de wsm klaargemaakt. De achterste helft eerst 2 uurtjes in de bruine rum. Daarna 4 uurtjes eenvoudig ingepakt (suiker, zout).
Het voorste deel is niet in de rum geweest. Deze is direct ingepakt met suiker, zout, jeneverbes, ketjap. In de koelkast uiteraard.
Na vier uurtjes afgespoeld, droog gedept en 2 uurtjes drogen in de koelkast.
Ondertussen de wsm aangeslingerd.
De zalm rustig, lichtjes gerookt op 100 graden tot 53 graden.
Het smaakte fantastisch, beide varianten waren heel smakelijk. Perfecte garing.
Gelukkig hebben we nog een stukje over.


IMG_20210404_094627905.jpg

IMG_20210404_162218412_HDR.jpg
IMG_20210404_170602335.jpg
 
Maak me gek
Wat een heerlijkheid. Klinkt goed zeg.
Dank voor het delen
 
Hoi Robin, niet verkeerd hoor, lust ik ook wel

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
 
Zien er goed uit zeg! Mooi ook eenWSM in actie te zien op 100 graden..
 
Terug
Bovenaan Onderaan