- Berichten
- 3.148
Het was weer kerst.
Je kijkt er het hele jaar naar uit want je hebt weer eens eters aan tafel die er niet zo vaak zitten dus je wilt flink uitpakken.
De gangen werden traditie getrouw verdeeld over de gasten, wij waren gastheer en dus hoofdgerecht, en we wilde graag een keer de amuse doen.
We hadden een eter die door medicijnen geen rood vlees mocht dus leek mij gerookt buikspek eens leuk. Nu de vrouw weer bevallen is van de 3e mocht een mooi gegaard zalmpje ook weer eens en leek ons, een favoriet van velen, de zalm bonbons een mooie amuse.
Buikspekje niet te moeilijk. Zout peper knoflook en appel en kersen rook. Geweldig.
Het eitje hangt in de boom. We konden starten..
aansteken.. De echte dan.
Vervolgens het buikspekje in 2e gedeeld en voorzien van spg.
Met 110 op de teller de stukken in de rook van appel en kers op 't rooster gelegd.
Na een 2,5 uur ongeveer zag je de stall mooi in de grafiek.
Weer een half uur verder maar eens ingepakt.
Dat zag en rook al dikke prima.
En de temperatuur steeg weer verder.
Tot een graad of 93 laten gaan..
Boterzacht. Kwartiertje uitwasemen en de dik ingepakt de koeltas in.
Het was tijd voor de amuse.
Recept staat ergens bij vis op dit forum, maken als je dat nog niet gedaan hebt.
Uit de marinade en op de plank. De enige echte plank.
Die lekker laten roken tot 52 graden en toen eraf gehaald. zo gepiept.
Het is kerst, het is een amuse. Leek ons leuk hem iets anders te serveren dan normaal..
Lekker die kewpie mayo en bosui, gember..
Heerlijk.
De gasten werden er stil van. Dit wordt weer lekker eten vandaag.
Er kwam een lekker mosterdsoepje tussendoor en een champignon en ragu.. Maar daarna was de buikspek aan de beurt.
Het was weer genieten met een grote G.
Zo simpel, zo lekker. Genoeg veren ontvangen voor de rest van het jaar (hehe), het was echt top.
Voor ons diehard bbqers allemaal simpel en niet te moeilijk, voor de eters was het een feestmaal van jewelste.
Bedankt voor het lezen weer.
Je kijkt er het hele jaar naar uit want je hebt weer eens eters aan tafel die er niet zo vaak zitten dus je wilt flink uitpakken.
De gangen werden traditie getrouw verdeeld over de gasten, wij waren gastheer en dus hoofdgerecht, en we wilde graag een keer de amuse doen.
We hadden een eter die door medicijnen geen rood vlees mocht dus leek mij gerookt buikspek eens leuk. Nu de vrouw weer bevallen is van de 3e mocht een mooi gegaard zalmpje ook weer eens en leek ons, een favoriet van velen, de zalm bonbons een mooie amuse.
Buikspekje niet te moeilijk. Zout peper knoflook en appel en kersen rook. Geweldig.
Het eitje hangt in de boom. We konden starten..
aansteken.. De echte dan.
Vervolgens het buikspekje in 2e gedeeld en voorzien van spg.
Met 110 op de teller de stukken in de rook van appel en kers op 't rooster gelegd.
Na een 2,5 uur ongeveer zag je de stall mooi in de grafiek.
Weer een half uur verder maar eens ingepakt.
Dat zag en rook al dikke prima.
En de temperatuur steeg weer verder.
Tot een graad of 93 laten gaan..
Boterzacht. Kwartiertje uitwasemen en de dik ingepakt de koeltas in.
Het was tijd voor de amuse.
Recept staat ergens bij vis op dit forum, maken als je dat nog niet gedaan hebt.
Uit de marinade en op de plank. De enige echte plank.
Die lekker laten roken tot 52 graden en toen eraf gehaald. zo gepiept.
Het is kerst, het is een amuse. Leek ons leuk hem iets anders te serveren dan normaal..
Lekker die kewpie mayo en bosui, gember..
Heerlijk.
De gasten werden er stil van. Dit wordt weer lekker eten vandaag.
Er kwam een lekker mosterdsoepje tussendoor en een champignon en ragu.. Maar daarna was de buikspek aan de beurt.
Het was weer genieten met een grote G.
Zo simpel, zo lekker. Genoeg veren ontvangen voor de rest van het jaar (hehe), het was echt top.
Voor ons diehard bbqers allemaal simpel en niet te moeilijk, voor de eters was het een feestmaal van jewelste.
Bedankt voor het lezen weer.