- Berichten
- 216
Hello,
Vorige ben ik lekker verhuisd en heb ik direct een Weber 57 gekocht om maximaal te bbqen.
Vorige week 3 keer de bbq aangehad, vrij standaard, hamburgers, pizza en nog wat vlees.
A.s. zaterdag wil ik het serieuzer aanpakken.
De volgende ribs ga ik maken voor een stel vrienden
Dit is het recept
Een aantal vragen:
Is appelcider het zelfde als appelcider azijn?
De dome moet 180 graden zijn, nu zit er ook een temperatuurmeter op mijn Weber, die moet ik toch aanhouden?
Dan lijkt mij de fantast van de ikea overbodig, eens? Volgens het recept moet het 1.5 a 2 uur op de BBQ, is dat niet wat kort?
Wat zeggen de kenners? Omdat ik net een een nieuwe weber heb, heb ik geen idee met hoeveel briketten ik moet starten. 10 warme briketten per kant en 15 koude erop?
Vorige ben ik lekker verhuisd en heb ik direct een Weber 57 gekocht om maximaal te bbqen.
Vorige week 3 keer de bbq aangehad, vrij standaard, hamburgers, pizza en nog wat vlees.
A.s. zaterdag wil ik het serieuzer aanpakken.
De volgende ribs ga ik maken voor een stel vrienden
2 Strengen Baby Back Ribs (ca.1500 gram totaal)
1 Streng Buik Spareribs (ca.1000 gram totaal)
2 stuks Country Style Ribs (ca.800-1000 gram totaal)
1 streng Iberico Baby Back Ribs (ca.600-800 gram totaal)
Dit is het recept
10 eetlepels suiker
8 eetlepels zoet paprikapoeder
6 eetlepels zeezout
4 eetlepels citroenpeper
2 eetlepels knoflookpoeder
6/8 kop appelcider
2/4 kop bourbon
Saus
2 kop ketchup
2/4 kop bruine suiker
2/4 bourbon
6 eetlepels ciderazijn
6 eetlepels melasse
4 eetlepels worcestersaus
2 eetlepels dijonmosterd
3 theelepels rookaroma
2 theelepels chilisaus
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel versgemalen zwarte peper
Een aantal vragen:
Is appelcider het zelfde als appelcider azijn?
De dome moet 180 graden zijn, nu zit er ook een temperatuurmeter op mijn Weber, die moet ik toch aanhouden?
Dan lijkt mij de fantast van de ikea overbodig, eens? Volgens het recept moet het 1.5 a 2 uur op de BBQ, is dat niet wat kort?
Wat zeggen de kenners? Omdat ik net een een nieuwe weber heb, heb ik geen idee met hoeveel briketten ik moet starten. 10 warme briketten per kant en 15 koude erop?