Is geintje Christian. Emiel wil altijd recepten hebben van mij, en vervangt dan van de 10 ingredi?nten de eerste 5, en de rest heeft hij niet in huis. Dus..... Maar jij plaatst het dus niet, dan doe ik het even ok?
Hier het recept. Schrik niet van de olie, daar merk je met eten niets meer van. Tip van flip. Bak de paprika's tot lekker beblakerd, dat geeft een heerlijk zoete rookachtige smaak.
Ik voeg voor de eiwitten 200 gram feta in brokken toe, voor ik de eieren erin doe, en plaats de handel dan in oven op 200?, tot ei gestold is ( minuut of 10) .
Ingredi?nten voor 4 personen
1 tl komijnzaad
1 3/4 dl milde olijfolie
2 grote uien, in halve ringen
2 rode paprika's, in 2 cm brede repen
2 gele paprika's, in 2 cm brede repen
4 tl rietsuiker/ palmsuiker
2 laurierblaadjes
6 takjes tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt ( 2,5 TL gedroogd)
2 el peterselie, fijngesneden
2 el koriander, fijngesneden + extra om te garneren ( of 2 tl gedroogd)
6 rijpe tomaten, grofgehakt
1/2 tl saffraandraadjes
een snufje cayennepeper
8 eieren
zout en zwarte peper
Optioneel 200 gram feta in brokken tussen de groenten, voor het ei erbij gaat.
Bereiden
1. Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. Voeg de olie en de uien toe en bak ze 5 min. Doe de repen paprika, laurierblaadjes, de suiker, tijm, peterselie en 2 EL koriander in de pan en bak alles 5-10 min. op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn.
2. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 min. pruttelen,zodat het mengsel de consistentie heeft van pastasaus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Het moet krachtig en licht pittig smaken. U kunt dit deel ruim van tevoren maken.
3. Haal de laurier uit de groenten ( druk eventueel de brokken feta in de groenten) en maak 8 holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en zet een deksel op de pan. Laat ze 10-12 min. op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn. Of plaats in oven 200?, tot ei gestold is. Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op.