- Berichten
- 422
Gisteren m’n maandelijkse uitje waar ik altijd naar uit kijk,ik mocht naar de Sligro
Makro heeft voor mij helaas afgedaan wegens t arbarmelijke sortiment dus Sligro voortaan.
Daar was het gehakt in de aanbieding en altijd al eens een joekel van een burger willen maken!
Dus twee pakken gehakt mee a 1,5 kg t stuk.
Ook een kg ontbijtspek in repen mee die ook wat dikker zijn dan de ellendige zooi van de ah
Oké als eerste vier grote uien in ringen gesneden en deze in de pan op laag lekker laten sudderen tot ze zacht waren en vervolgens een zeer goeie scheut balsamico azijn d’r bij wat een heerlijk smaak aan de uien geeft
Dit wel even in de pan in huis gedaan want dan kon ik ondertussen op de bbq die heerlijke plakken ontbijtspek uitbakken,had er helaas een stuk meer nodig want zo van de plaat af zijn ze t lekkerst dus at op voorhand de zooi op
Ondertussen in huis 2 grote vlees tomaten gesneden en ook 4 grote augurken welke ook bij de Makro weg kwamen.
Toen t geen waar ik het meest bang voor was,t gehakt op de Q en het omdraaien maar het lukte uiteindelijk perfect,
Er voor gekozen om het indirect te doen tot 60 graden en daarna de deflector platen weg te halen en nog even direct beide zijden te grillen,terwijl ik het aan t afgrillen was besloten om beide zijden nog even in te smeren(riant)met Jack Daniels bbq saus voor nog meer smaak.
Nadat dit nog even lekker had gesudderd de uien mix er op gedaan alsook de gebakken ontbijtspek en daarna 10 plakken seddarkaas toegevoegd,toen ff tien min de deksel dicht om t lekker te laten smelten
En toen was t zover!alle extra toppings er bij
Lekker sausje gemaakt van mayonaise,ketchup,mosterd en wat paprika poeder
Ik was er inmiddels serieus trots op
En dan het eind resultaat van een burger die 2,5 kg weegt,stukje naar de buren en ik eet er ook nog twee dagen van want t oog is weer s groter dan de maag
Komt mischien niet helemaal over op de foto,s maar hij was echt series groot,allen smaken waren terug te proeven en was dan ook dik tevreden en ook zeker een aanrader
Makro heeft voor mij helaas afgedaan wegens t arbarmelijke sortiment dus Sligro voortaan.
Daar was het gehakt in de aanbieding en altijd al eens een joekel van een burger willen maken!
Dus twee pakken gehakt mee a 1,5 kg t stuk.
Ook een kg ontbijtspek in repen mee die ook wat dikker zijn dan de ellendige zooi van de ah
Oké als eerste vier grote uien in ringen gesneden en deze in de pan op laag lekker laten sudderen tot ze zacht waren en vervolgens een zeer goeie scheut balsamico azijn d’r bij wat een heerlijk smaak aan de uien geeft
Dit wel even in de pan in huis gedaan want dan kon ik ondertussen op de bbq die heerlijke plakken ontbijtspek uitbakken,had er helaas een stuk meer nodig want zo van de plaat af zijn ze t lekkerst dus at op voorhand de zooi op
Toen t geen waar ik het meest bang voor was,t gehakt op de Q en het omdraaien maar het lukte uiteindelijk perfect,
Er voor gekozen om het indirect te doen tot 60 graden en daarna de deflector platen weg te halen en nog even direct beide zijden te grillen,terwijl ik het aan t afgrillen was besloten om beide zijden nog even in te smeren(riant)met Jack Daniels bbq saus voor nog meer smaak.
Lekker sausje gemaakt van mayonaise,ketchup,mosterd en wat paprika poeder
En dan het eind resultaat van een burger die 2,5 kg weegt,stukje naar de buren en ik eet er ook nog twee dagen van want t oog is weer s groter dan de maag