Beef en Steak

worsten wellen of niet ?

BastardBart

Tondelzoeker
Berichten
18
Zojuist worst besteld bij een online winkel die aanbeveelt de worsten eerst voor te wellen in kokend water.
Waarschijnlijk ben ik een worstbarbaar, maar dat heb ik nog niemand zien doen....
Ik dacht in de rook low en slow garen (110-120 graden) en misschien nog even direct wat grilstrepen geven. (180)

Wat is jullie tip ?
 
Wellen wordt gedaan om barsten te voorkomen.
Ik doe het zelf nooit, als je indirect begint is dat niet nodig volgens mij.
Welk soort worst heb je gekocht?
 
Laatst bewerkt:
Als het geen rauwe worst in kunstdarm (lees kunststof) is dan is wellen niet nodig, het velletje blijft er toch omheen zitten?

Ik verplaats deze even naar Charcuterie
 
Ik heb iberico-black angus boereworst besteld (en zojuist ontvangen), wordt morgen een worstfeestje ;p
Bedankt voor de reacties, ga het lekker in de rook doen zonder wellen.
 
Ik heb iberico-black angus boereworst besteld (en zojuist ontvangen), wordt morgen een worstfeestje ;p
Bedankt voor de reacties, ga het lekker in de rook doen zonder wellen.
Gekocht bij the meatlovers?
 
Ja die, maar wilde geen winkel noemen ;p
Ervaring met die worst ?

Straks mag ie hier in de rook, denk Mesquitechunks, aangezien ze al gekruid zijn laat ik het verder zoals ze zijn zonder toevoegingen.
 
Ja die, maar wilde geen winkel noemen ;p
Ervaring met die worst ?

Straks mag ie hier in de rook, denk Mesquitechunks, aangezien ze al gekruid zijn laat ik het verder zoals ze zijn zonder toevoegingen.
Nee, gewoon even gegoogled.
Hufterproof bereiding, er staat ook bij dat je ze ook alleen in de oven kunt bereiden en dat staat gelijk aan indirecte bereiding op BBQ
Dat voorgaren adviseren ze waarschijnlijk ook omdat gegaarde worst direct op de BBQ niet zo snel open barst als rauwe worst.
Dus indirect voorgaren en kort direct afgrillen, kern 68 graden zeggen ze, ik zou ze dan tot 65 graden kern indirect doen en daarna afgrillen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan